Bütçe
20.000 TL
Secure Boot enable idi baktığımda.
Güvenki ön yükleme açık gözüküyordu.
Hata BIOS guncel olmsdığı için kaynaklı olabilir.

Çalıştığına sevindim, XMP, EXPO dışında bir ayara gerek yok, BIOS güncellemek şart stabilite için, BIOS güncelleyince CSM kapalı gelecek Secure Boot açık olur muhtemelen, fclk 2000 diye biliyorum.

BIOS güncellemesini sistem diskine atıp deneyebilirsiniz.

Hard diskden mi güncelle diyorsun sistem diski derken.

Nasıl göstereceğim dosyayı.

Son düzenleme:
Secure Boot enable idi baktığımda.
Güvenki ön yükleme açık gözüküyordu.
Hata BIOS guncel olmsdığı için kaynaklı olabilir.

Hard diskden mi güncelle diyorsun sistem diski derken.

Nasıl göstereceğim dosyayı.

Hocam Secure Boot'u Custom yapıp restore key yapın yenıden girin BIOS'a customsan enablede çekin düzeliyor.

Hocam Secure Boot'u Custom yapıp restore key yapın yenıden girin BIOS'a customsan enablede çekin düzeliyor.

Bu yöntemin Gigabyte modelinde geçerli olduğunu düşünmemiştim gece saat 3:00'tü kafa kalmamıştı artık uğraşmamıştım.

Yine de bir USB bellek bulmaya çalışın.

Evet şu anda aklıma getirdiğin için teşekkür ederim hemen bu USB bellek ayarlıyorum.

Marix daha işimiz bitmedi

BIOS güncellendikten sonra bellek frekansını CL 28 deneyeceğiz😁

Bu RAM olayında en gereksiz bulduğum hiç ilgilenmediğim şeydir RAM timing ve OC, 30 kere BIOS sıfırlayıp uğraşıyorsun tutarsa getirisi 5 FPS, onun yerine PBO ve Curve Optimizer'a kafa yorulmalı bence onun getirisi daha fazla.

Bu yöntemin Gigabyte modelinde geçerli olduğunu düşünmemiştim gece saat 3:00'tü kafa kalmamıştı artık uğraşmamıştım.

Evet şu anda aklıma getirdiğin için teşekkür ederim hemen bu USB bellek ayarlıyorum.

Marix daha işimiz bitmedi.

Benim de Gigabyte geçen hafta BIOS güncelledim ayarlar sıfırlandı geri açtım oradan.