Aynı kafa karışıklıklarını yaşıyoruz :D. https://techolay.net/sosyal/konu/qvl-nedir.103848/

2 3 gün daha bekleteceksiniz beni illa :D

EXPO ve anakartınızla uyumlu herhangi RAM'i alıp kullanabilirsiniz. Hangi RAM'i aldığınızın çok da bir önemi yok. Listede olup olmaması bir şeyi ifade etmiyor. Listedeki RAM'lar sadece test edilmiş RAM'lar uyumlu RAM'ler listesi değil.
Anladım hocam gskill in listesinde b850 Tomahawk var mış ama Patriot ile ilgili bir bilgi bulamadım. Arkadaşım birkaç arkadaş aldık malzeme kalitesi çok iyi değildi dedi ama bilemedim.

Anladım hocam G.Skill'in listesinde B850 Tomahawk var mış ama Patriot ile ilgili bir bilgi bulamadım. Arkadaşım birkaç arkadaş aldık malzeme kalitesi çok iyi değildi dedi ama bilemedim.

Hocam dediğim gibi listeye kafanızı takmayın gerçekten önemli değil. Aynı RAM özelliklerinde Lexar marka var onu da tercih edebilirsiniz. Yurt dışında test sistemlerinde kullanılıyor. Ülkemizde de birçok hazır sistem içerisinde kullanılıyor.

Evet işlemcim 7800X3D. Ramlerimde 6400MHz OC yapmadım. Zaten bunun üstünde 1:1 modda sıkıntı oluyor. 1:2 mod da kullanıp OC yapayım dersem performans düşüyor. Ramlerde EXPO desteği bile yok. XMP kullanıyorum. 🙂

Eki Görüntüle 139734

Eki Görüntüle 139735

Hocam siz böyle deyince bir ışık yandı bende :). Sizce RAM'leri 6400 MHz CL30 değerlerine mi yükseltsem ilerleyen zamanlarda işlemcimi 9800X3D seviyesine yükseltirsem. Uyumluluğu daha iyi olur. Ancak 7800X3D ile sıkıntı yaşar mıyım?

Hocam siz böyle deyince bir ışık yandı bende :). Sizce RAM'leri 6400 MHz CL30 değerlerine mi yükseltsem ilerleyen zamanlarda işlemcimi 9800X3D seviyesine yükseltirsem. Uyumluluğu daha iyi olur. Ancak 7800X3D ile sıkıntı yaşar mıyım?

Gerek yok o kadar performans artışı sunmuyor. 7800X3D ile 1:1 modda çalışıp çalışmayacağını işlemciyi taktıktan sonra görürsün. Şansına iyisi gelirse benim gibi çalışır. Kötüsüne denk gelirsen çalışmaz. 1:2 modda her türlü çalışması lazım ama, 6000MHz 1:1 > 6400MHz 1:2 olduğu için saçma olur.

Gerek yok o kadar performans artışı sunmuyor. 7800X3D ile 1:1 modda çalışıp çalışmayacağını işlemciyi taktıktan sonra görürsün. Şansına iyisi gelirse benim gibi çalışır. Kötüsüne denk gelirsen çalışmaz. 1:2 modda her türlü çalışması lazım ama, 6000MHz 1:1 > 6400MHz 1:2 olduğu için saçma olur.

İşte korkumda o o kadar para verip 1:2 de çalıştırmak zorunda kalmak pek hoş olmaz ben en iyisi 6000'den devam :D.