Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Herge

Uzman
Merhaba,

Sistem:
  • İşlemci: R7 7800X3D
  • Anakart: MSI Pro B650M-B
  • RAM: Patriot Viper 2x16 CL30 6000MHz
Sistemi topladım ancak DRAM ışığı yakıyor sönmüyor ve görüntü gelmiyor, her 5 dakikada bir DRAM ışığı sönüyor, birkaç saniye sonra tekrar yanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tekrar merhaba denediğim şeyleri yazayım.
Ramleri tek tek ve yer değiştirerek denedim anakartımda zaten 2 slot var.

Anakartını inceledim, BIOS clear CMOS düğmesi yok anakartın da. Önce Power kablosunu güç girişinden çıkart, anakartın pilini çıkart, RAM'leri çıkart. 3-5 dakika sonra, önce RAM'leri sonra anakart pilini tak sonra güç kablosunu tak ve Power'e basıp sistemi başlat.
Merhaba,

Sistem:
  • İşlemci: R7 7800X3D.
  • Anakart: MSI Pro B650M-B
  • RAM: Patriot Viper 2x16 CL30 6000MHz.
Sistemi topladım ancak DRAM ışığı yakıyor sönmüyor ve görüntü gelmiyor, her 5 dakikada bir DRAM ışığı sönüyor, birkaç saniye sonra tekrar yanıyor.

Tek takıp denedin mi RAM'leri eğer denemediysen öyle dener misin?

1) RAM'lerin slotlara iyice oturduklarından emin olun. Bazen oturmuş gibi görünüp tam oturmamış olabiliyorlar. Sırf RAM'in çok küçük bir kısmı tam oturmadı diye durumu başta fark etmeyip kasayla 2 saat güreşmişliğim var komple sök-tak şeklinde.

2) sadece 1. RAM'i 1. slota, sadece 1. RAM'i 2. slota, sadece 2. RAM'i 1. slota, sadece 2. RAM'i 2. slota takarak tüm tek RAM kombinasyonlarıyla sistemi açmayı deneyin. Açılırsa boştaki RAM'de sıkıntı var demektir.

3) ramlerin sarı kısımlarını silgiyle silip slotların içinde çok az da olsa toz varsa dikkatlice tozları uçurun ve yeniden RAM'leri sağlam bir şekilde takarak sistemi açmayı deneyin.

Merhaba.

RAM'ler Dual kit tek paket ise 2 ve 4 cü slota takarak bir dene bunu yapmadan ilk önce eletriği prizden sök veya güç kaynağına gelen güç kablosunu çıkar güç kaynağından.
BIOS clear CMOS düğmesine bas sonra veya anakart pilini çıkar bunları yaparken RAM,lerin anakarttan sökülü olsun 3 dk sonra tekrar tak RAM,lerini dediğim slot lara taktık,dan sonra elektrik güç kablosunu tak sistemi başlat bekle birkaç sefer reset atarsa sabırlı ol bekle açılacaktır açılmazsa eğer RAM'lerin yerini.
1 ve 3 tak aynı şekilde dene.

Saygılar.

Son düzenleme:
Tekrar merhaba denediğim şeyleri yazayım. RAM'leri tek tek ve yer değiştirerek denedim, anakartımda zaten 2 slot var.

Tekrar merhaba denediğim şeyleri yazayım.
Ramleri tek tek ve yer değiştirerek denedim anakartımda zaten 2 slot var.

Anakartını inceledim, BIOS clear CMOS düğmesi yok anakartın da. Önce Power kablosunu güç girişinden çıkart, anakartın pilini çıkart, RAM'leri çıkart. 3-5 dakika sonra, önce RAM'leri sonra anakart pilini tak sonra güç kablosunu tak ve Power'e basıp sistemi başlat.

Çözüm