Baran_4

Çalışkan
Herkese iyi sosyaller arkadaşlar. Ben Fortnite oynamaktayım. Bundan 4-5 gün önce sistemim takır takır, sorunsuz, yağ gibi çalışıyor; 400-500 hatta 600-700 FPS'leri gördüğü oluyordu. Fakat son 3 gündür, anlamsızca ve çözemediğim şekilde oyunda aşırı derecede rahatsız edici droplar olmaya başladı. Aniden 50-100-150'lere iniyor ve geri çıkıyor. FPS düşmesi aşırı derecede belli oluyor. İç temizliği ve bakımı için bilgisayarcıya götürdüm. Bilgisayarcı, sistemi kendi dükkanında bağladığında FPS düşmesi olmadığını, en fazla 300 FPS'lere düştüğünü belirtti. Ben kendi evimde bağladığımda ise sistem aşırı derecede FPS düşmesi yaşıyor. Kendim flash bellek ile BIOS güncellemesi de yaptım. Nedenini hiçbir şekilde çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim, kafayı yemek üzereyim. İyi sosyaller!

Sistemim
  • İşlemci: Ryzen 7 7800X3D
  • Ekran Kartı: RTX 3060 Ti
  • RAM: 32 GB
  • Toplam: 1 TB SSD (500 GB + 500 GB bölünmüş şekilde)
  • Anakart: MSI B650-S Wi-Fi

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner ile oyun içi istatistik kısmını alıp değerleri takip edin. Bu şekilde kolayca anlayabilirsiniz hangi parçanın kullanım veya sıcaklığı sorun yaratıyor.

Nvidia App varsa o sebep oluyor olabilir. Bende 250-300 fps alırken onu güncellemiştim, 120-140'lara düştü. DDU kullanarak kaldırıp tekrardan sadece Nvidia denetim masası kurduğumda düzelmişti.