Hulker

Uzman
Merhaba arkadaşlar, öncelikle bu bela 3 senedir peşimi bırakmıyor. 3 sistem değiştirdim, sayısız modem, 3 tane ISS değiştirdim ama bundan kurtulamadım ne yazık ki. Online oyun oynamak neredeyse ızdırap gibi; mouse bildiğin dönmüyor, mermiler rakibe gitmiyor, rakipleri önce görmeme rağmen ilk ölüyorum gibi sayısız saçmalık. Input lag olup bunun çözümünü bulan ve önerileri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Lütfen driver yenile, güncel yazılımı indir vb. çözüm önerileri olmasın lütfen, hepsi denendi. Bu sorun beni bilgisayardan soğuttu neredeyse.

RAM - Adata XPG 32 GB CL30
İşlemci - Ryzen 7800X3D
Ekran kartı - RTX 4070 SUPER
Anakart - MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
Monitör - Dell 2521h 360 Hz G-SYNC monitör
PSU - XPG 750W Bronze

Her yolu denediyseniz başarılı olunmadıysa, RAM ayarı yapmak gerekebilir ya da MSI anakartı değiştirmeniz gerekebilir.

MSI giriş seviyesi anakartların; CL değeri 36 gibi olan ramlerle boot etmeme sorunu var. Özellikle Pro aA620 B650 ve B850 Tomahawk modellerin. Sizin RAM'ler de sorun yok CL değeri düşük. MSI anakart genel olarak RAM çipi seçiyor yani; Micron ve Samsung gibi. Siz de bu sorunun olmaması gerekli. MSI B650 çipli anakartı tekrar aynı çip anakart ile değiştirmek biraz acele ettiğini gösteriyor. Diğer bilgili arkadaşları bekleyin, belki denenmeyen adımlar vardır ya da aynı sorunu yaşayıp konunuzu hemen çözebilecek birisi vardır. Biz artık MSI anakart görünce şüphe ediyoruz direk. Diğer çözüm yollanırını takipte kalın.

Son düzenleyen: Moderatör: