yyusufsmsek

Uzman
Merhaba, iyi sosyaller sayın hocalarım. Mevcut sistemim:
  • AMD Ryzen 7 7800X3D
  • MSI 4070 Super 3X Ventus
  • Corsair 2x16 32 GB RAM CL30
  • MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
  • Raijntek 850W Gold Plus PSU
  • Kingstın KC3000 1TB SSD
  • DeepCool LT720 360mm sıvı soğutma
Sistemime uprgrade yapıp,
  • AMD Ryzen 7 9800X3D
  • 5070 Ti
Sistemine yükseltmek istiyorum. bununla ilgili mantıklı olup olmadığı ve mantıklı ise ekran kartında MSI tercih etmek istiyorum. Mantıklı olup olmadığı ve önerilerinize açığım. Sistemdeki anakart, işlemci ve ekran kartımı sattım yükseltmek için bu sisteme üstüne bütçe koyup böyle bir sisteme yükselmek istiyorum. Tavsiyeleriniz merakla bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

• AMD Ryzen 7 7800X3D
  • AMD Ryzen 7 9800X3D
  • 5070 Ti
Sistemine yükseltmek istiyorum. bununla ilgili mantıklı olup olmadığı ve mantıklı ise ekran kartında MSI tercih etmek istiyorum. Mantıklı olup olmadığı ve önerilerinize açığım. Sistemdeki anakart, işlemci ve ekran kartımı sattım yükseltmek için bu sisteme üstüne bütçe koyup böyle bir sisteme yükselmek istiyorum. Tavsiyeleriniz merakla bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

İşlemciyi değişmene gerek yok. 3D Cache olması yeterli. 5.05 yerine 5.2 GHz olduğunda 100 FPS gelmeyecek sonuçta. Cache miktarı aynı. R7 9850X3D'ye geçeceksen o başka tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, iyi Sosyaller sayın hocalarım. Mevcut sistemim:
  • AMD Ryzen 7 7800X3D
  • AMD Ryzen 7 9800X3D
  • 5070 Ti
Sistemine yükseltmek istiyorum. Bununla ilgili mantıklı olup olmadığı ve mantıklı ise ekran kartında MSI tercih etmek istiyorum. Mantıklı olup olmadığı ve önerilerinize açığım. Sistemdeki anakart, işlemci ve ekran kartımı sattım yükseltmek için bu sisteme üstüne bütçe koyup böyle bir sisteme yükselmek istiyorum. Tavsiyeleriniz merakla bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

RTX 4070 Super 1440p oyunculuk için yeterli. Bence gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • AMD Ryzen 7 7800X3D
  • AMD Ryzen 7 9800X3D
  • 5070 Ti

Şöyle bir şey olur.

GPU biraz fark eder, onda da MSI tecih etmeyin.

Hocalarım, cevaplar için teşekkür ediyorum. ben sistemdeki 3 parçayı (işlemci,anakart ve ekran kartı) satmış bulunmaktayım. O yüzden böyle bir karar verdim açıkçası. 9850x3d daha mı iyi bilmediğim için önerilere açığım dediğim gibi. ekran kartı olarak ise hangi markayı almam gerektiği konusunda çok bilgi sahibi değilim. 4070 super msı kullandığım için soğutma ve fan sesi olarak memnundum. o yüzden yine tercih ediyorum ama kesinlikle tavsiyelere açığım.

Hocalarım, cevaplar için teşekkür ediyorum. ben sistemdeki 3 parçayı (işlemci,anakart ve ekran kartı) satmış bulunmaktayım. O yüzden böyle bir karar verdim açıkçası. 9850x3d daha mı iyi bilmediğim için önerilere açığım dediğim gibi. ekran kartı olarak ise hangi markayı almam gerektiği konusunda çok bilgi sahibi değilim. 4070 super msı kullandığım için soğutma ve fan sesi olarak memnundum. o yüzden yine tercih ediyorum ama kesinlikle tavsiyelere açığım.
@LH44 @AceTeq @Ayhan Dönmez

@LH44 @AceTeq @Ayhan Dönmez

Ventus iyi bir seri değil. 🙂

Sistemi oyun için kullanacaksanız R7 9700X öneririm illaki 3D-Cache olan bir işlemci isterseniz R7 9850X3D'yi bekleyin. Çünkü R7 9800X3D ve R7 7800X3D arasında en büyük fark FPS değerlerinden ziyade termal değerler.

Üstte yazdığım gibi oyun için anakart rarafında B850M Force öneririm.

GPU tarafında ise şunu öneririm: https://share.google/OiFRtWJyrjuat1XPl
55.000 TL'ye kadar en mantıklı model.

Ventus iyi bir seri değil. 🙂

Sistemi oyun için kullanacaksanız R7 9700X öneririm illaki 3D-Cache olan bir işlemci isterseniz R7 9850X3D'yi bekleyin. Çünkü R7 9800X3D ve R7 7800X3D arasında en büyük fark FPS değerlerinden ziyade termal değerler.

Üstte yazdığım gibi oyun için anakart rarafında B850M Force öneririm.

GPU tarafında ise şunu öneririm: https://share.google/OiFRtWJyrjuat1XPl
55.000 TL'ye kadar en mantıklı model.
Anladım hocam teşekkür ediyorum. Önerdiğiniz GPU ile bunun arasında hangisi önerirsiniz. Sorma sebebim bahsettiğiniz GPU markası adına en ufak fikrim olmadığı için size sormak istedim.
https://amzn.eu/d/7kLrN6u