cansux

Becerikli
Sistemim güçlü fakat Cyberpunk'ı akıcı oynayamıyorum. Her şey en yüksek ayarlarda, 2K'da, FSR 4 kalite modunda bile şehir içinde 70-80 FPS alıyorum ve hiç akıcı hissettirmiyor. Üstelik FSR açıkken ekran kartı kullanımı da azalıyor, FSR kapatınca da FPS'ler yine 70 falan ve hiç akıcı değil. Ne yapmam gerekiyor, sistemde bir arıza mı var? Oyunla mı alakalı nasıl düzeltilir bu sorun?

Sistem özelliklerim:

Ryzen 7 7800X3D
ASUS TUF 9070XT
2x16 32 GB Patriot Viper 6000MHz RAM

Ek olarak: FSR kare üretimi kapalı, RT komple kapalı.

Hocam bana normal geldi diger testlerde cok fark oluyor mu?

Pardon RT kapaliymis.

Oyun ici fps hep ayni mi? Mesela şehirde falan mi bunu aliyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlamadım dediğini ama, oyun bariz şekilde akıcı değil fareyi çevirince takılıyormuş gibi hissettiriyor.

Ssr ekran yansimalarini biraz düsürüp dener misin? Ayarlardan.

Oyunun bazi ayarlari gereksiz FPS düsüyor istersen YouTube uzerinden iyi bir ayar yapmani öneririm.

Ani takilmalar varsa oyunu Steam uzerinden oynuyorsan genel ayarlardan oyun ici izlemeyi.
Baska bir platformdan oynuyorsan AMD gelismis izleme veya MSI Afterburner uzerinden %1 Low ve fram tablosu gozukecek şekilde göstermen lazim.

Son düzenleme:
GPU kullanımının düşmesi garip geldi. Discord kullanıyor musunuz bende de aynı GPU ve 9700X var. Ona göre değer karşılaştırması yapıp çözüm bulabiliriz. Birkaç seferdir sorun yaşadığınız için ben de merak ettim açıkçası kaynağını. Discord adım justlacia.

GPU kullanımının düşmesi garip geldi. Discord kullanıyor musunuz bende de aynı GPU ve 9700X var. Ona göre değer karşılaştırması yapıp çözüm bulabiliriz. Birkaç seferdir sorun yaşadığınız için ben de merak ettim açıkçası kaynağını. Discord adım justlacia.

Tamamen oyun optimizasyonu ve ayar işi.
Aynisi bende de oluyordu ama başka bir oyunda hiçbir sıkıntım yoktu npclerin yogun oldugu şehir merkezinde işlemciye daha fazla öncelik verdigini ve ekran karti kullaniminin düstügünü gördüm.

Şuan kendi kendine düzeldi gibi, fsr 4 kalite modu her şey en yüksek kare oluşturma pt, rt kapalı 100 üstü alıyorum genel olarak ama PT açınca 47 falan oluyor fps izlediğim videolarda böyle değil.

Tamamen oyun optimizasyonu ve ayar işi.
Aynisi bende de oluyordu ama başka bir oyunda hiçbir sıkıntım yoktu npclerin yogun oldugu şehir merkezinde işlemciye daha fazla öncelik verdigini ve ekran karti kullaniminin düstügünü gördüm.

7800X3D ile 70 80 fpslerde mümkün değil throttle olması. Başka sorun var muhtemelen.