R7 7800X3D & RX 9070 XT ve ASUS Prime A620M-E sistem için BIOS ayar önerisi

rauay

Başarılı
Selam, 7800X3D ve 9070 XT ekran kartı ve ASUS Prime A620M-E anakart var. Alalı 1 ay falan oldu ama hiç BIOS ayarı falan yapmadım.
Sizce hangi ayarları yapmalıyım? Birkaç tane kendim değiştim ama doğru mu yaptım bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart tercihiniz biraz yanlış olmuş bu sistem için. En kötü B650 chipsetli bir anakart almanız daha iyi olurdu. A620 anakartda yapabileceğiniz çok bir ayar yok.

EXPO açmanız yeter şimdilik. Eğer B650M-R gibi anakarta geçmezseniz işlemcinin tam gücünü kullanamazsınız haberiniz olsun.

EXPO açmanız yeter şimdilik. Eğer B650M-R gibi anakarta geçmezseniz işlemcinin tam gücünü kullanamazsınız haberiniz olsun.

Nasıl yani?

Anakart tercihiniz biraz yanlış olmuş bu sistem için. En kötü B650 chipsetli bir anakart almanız daha iyi olurdu. A620 anakartda yapabileceğiniz çok bir ayar yok.

Var mı bir anakart öneriniz 5K civari?

İşlemciniz güçlü olduğundan fazla güç ceker. Anakartın faz yapısı düşük olduğundan bir de VRAM'lerinde soğutucu olmadığından 100W çekiyorsa işlemci, anakart zorlanıyorum deyip 80-70W lara düşürür.

var mı bir anakart öneriniz 5 k civari.

https://app.hb.biz/HPGby7dScFT1 (Hepsiburada'dan alın)

Eğer bütçe cıkarsa https://www.akakce.com/anakart/en-u...amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,1188312280.html (Amazon'dan alın)

Bütçe çıkmaz ise hiç sorun olmaz B650M-R da sizi her türlü götürür.

Ayarları yaptım ya CS'de ufak drop giriyor, FPS yüksek ama.

B650M-R yerine MSI Pro B850M-G nasıldır?

Şu anki de götürmez mi?

B650M-R yerine MSI Pro B850M-G nasıldır?

O anakart ile ilgili çok bir bilgim yok fakat daha önce birkaç konuda B650M-R önerdiklerini görmüştüm. @LH44 @Xbox 360E daha iyi yardımcı olabilir.

Ayarları yaptım ya CS'de ufak drop giriyor, FPS yüksek ama.

Hocam bende de 2-3 gündür bir takılma var, CS'de gelişmiş görüntü ayarlarında AMD Anti-Lag açık kalmış. Eğer açıksa bir onu kapatın.

Şu anki de götürmez mi?

Götürür, sadece işlemcinizi tam güçte kullanamazsınız. Bir de anakart çok iyi olmadığından default ayarlara çekip sadece EXPO açık mı kullansanız bilemedim.

Bence BIOS ayarlarını default'a çekin, sadece EXPO açık deneyin. Drop sorunu çözülecektir diye düşünüyorum.

İşlemciye yönelik herhangi bir ayar yapılamaz A620'de, kilitli. BIOS güncelse RAM ayarları yapılır, Samsung B-die mı 6000 CL36? Hynix ihtimali düşük. @LH44 ile bir bakın.

Drop girmesi normal, manuel tuning lazım. Integrated Graphics, Memory Context Restore, Power Down, Fast Boot, Spread Spectrum kapatın. EXPO1 ya da EXPO2 açın ilk etapta. Anakart yazılımından da kurtulmanız lazım. Revo ile Advanced silin.

Fan için FanControl, RGB için OpenRGB kullan. Yönetici açın, LED sayısı minimum 2 girilecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…