AIO alacaksan hakkını vermek lazım. Atmos II bütçe çıkarsa, çıkmazsa İncehesap Cuma 22.00 indirimlerinde Lian Li 360 Trinity Performance alabilirsin. Pompa devri az kısmak icap edebilir, kısmen sesli modeller. Fan eğrisi zaten Ryzen mimari için şart diyebiliriz. Fan hızlanma süresi vs. ciddi etkiliyor. @Eagles hoca ilgili konuyu paylaşacaktır, diğer türlü ses sorununu çözmen çok mümkün değil gibi.
Ses sorunu sıkıntı olmaz, bir kulaklığa bakar. 😂

Ses sorunu sıkıntı olmaz, bir kulaklığa bakar. 😂

Çiplet mimari ve IHS saçmalığı, ısı transferi kısmen iyileşti Ryzen 9000 serisinde ama halen daha başarılı değil bence. İşlemcinin boşta 40-45 derecelerden Chrome açtığın anda 65-70 derecelere fırlayıp fanları %100 çekmesi halen daha bana makul gelemiyor. İntel'de LGA 1700 10 nm'de bile böyle absürt sorunlar yoktu, çünkü monolitikti. Onun sorunları bambaşkaydı. AM5'in de sorunları kendine has. Çoğu kişi bu durumdan rahatsız olmuştur.

7800X3D'de zaten 3D V-Cache konumu külliyen yanlıştı, işlemci ansızın 90 dereceye vurabiliyordu Shader Compiling aşamalarında vs. Onun 9800X3D'de düzeltilmesi iyi oldu ama IHS hala aynı IHS, termal iletim de kısmen iyileşti. Tam anlamıyla düzeldiği söylenemez. O yüzden imkanlar el verdiği ölçütte 7800X3D yerine 9700X seçilmesi mantık çerçevesi dahilinde iyi olacaktır.

Eğer 9700X kaynaklı ses rahatsızlığı hissedersen zamanında bana uyguladığımız fan eğrileri işine de yarayabilir.

Eğer 9700X kaynaklı ses rahatsızlığı hissedersen zamanında bana uyguladığımız fan eğrileri işine de yarayabilir.

Konuyu kaydettim teşekkürler.

Toplama sisteme kararlıyım hocam, bütçeyi ayarlayana kadar uzun zaman geçecek ve parça kalitesi belli olan donanımlara yönelmek istiyorum.
Size kim hazır sistemlerin parçaları kötüdür sakın alma diye diretti bilmiyorum ama şu insanları dinlemeyin lütfen. Gidip dümdüz hazır sistem önermeyeceğiz. Özelleştirmeleri boşuna yapmıyoruz.

Size kim hazır sistemlerin parçaları kötüdür sakın alma diye diretti bilmiyorum ama şu insanları dinlemeyin lütfen. Gidip dümdüz hazır sistem önermeyeceğiz. Özelleştirmeleri boşuna yapmıyoruz.
Pat diye 100 bin üzeri harcama yapmam mümkûn değil, hazır sisteme sıcak bakmamamım sebeplerinden birisi bu hocam, uzun vadede parça alarak toplamam dâhâ çok işime yarayacak.