TalhaTatlıcı16

Gelişen
Merhaba arkadaşlar, kısa ve öz soracağım. Ben İncehesap'tan şu bilgisayarı almak istiyorum:

https://www.incehesap.com/infinity-prime-tavsiye-sistem-fiyati-76073

Bu bilgisayarda sadece anakartı ASUS TUF Gaming B650-E Wi-Fi ile değiştireceğim. Yani toplamda yaklaşık 57.500 TL civarına gelecek. Sizce bu bilgisayar genel olarak tamam mı? Öyle ağır, GPU tabanlı oyunlar oynamayacağım; Cyberpunk 2077, God of War veya Hogwarts Legacy gibi oyunlar ilgimi çekmiyor. Daha çok LoL, Fortnite, CS2, Valorant gibi oyunlar oynayacağım.

CPU'ya GPU'dan daha çok önem vermemin sebebi, GPU ağırlıklı oyunlar oynamıyor olmam. Yani güçlü bir GPU'ya ihtiyacım yok. Bu sistem sizce herhangi bir açıdan sorunlu mu? Darboğaz yapar mı, stuttering yaşar mıyım veya sıvı soğutma bu işlemci için yeterli midir? 7800X3D'li başka bir sistem öneriniz varsa açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maksimum bütçeniz nedir? Ekran kartı tercihi kötü. RAM CL değeri yüksek
Max 57.500, sıvı soğutma, R7 7800X3D, iyi bir anakart ve işte tavsiye ettiğiniz şeyler. Her şey dahil 57.500 TL’ye İtopya veya İncehesap’ta daha iyi bir sistem tavsiye edebilecek varsa söylesin.

Ben birleştirme işlerini yapamam, kimseye de güvenmem. İncehesap veya İtopya üzerinden toplarsanız bir bakayım, 1 dk.
1761735725709.webp

Görseldeki seçimlerle bu sistemi tercih edebilirsiniz.

Peki, size bir soru soracağım. Eyvallah, gayet güzel olmuş. Ancak yani bilgisayar bilginiz var mı, teknik bilginiz onu bilerek mi yaptınız? Ve birkaç sorum var: Bu kasa ve bu parçalar sorun çıkarır mı (watt açısından yeterli mi)? Darboğaz yapmaz, zaten ekran kartı ve işlemci tamam. RAM'de 32 GB yeterli, 1 TB SSD de tamam. Ama anakartı tekrar sormak isterim; bu anakart biraz düşük kalmamış mı? Ben yanlış biliyorsam düzeltin, düşük seviye anakartlarda işlemci ve ekran kartı iyi performans veremiyormuş diye duydum. Eğer anakartın sorun çıkarmayacağından ve tam performans vereceğinden eminseniz, bu sisteme ben “ok” oldum. Ekran kartı benim istediğim RTX 4060’tan çok daha üst seviye sanırım.

Peki, size bir soru soracağım. Eyvallah, gayet güzel olmuş. Ancak yani bilgisayar bilginiz var mı, teknik bilginiz onu bilerek mi yaptınız? Ve birkaç sorum var: Bu kasa ve bu parçalar sorun çıkarır mı (watt açısından yeterli mi)? Darboğaz yapmaz, zaten ekran kartı ve işlemci tamam. RAM'de 32 GB yeterli, 1 TB SSD de tamam. Ama anakartı tekrar sormak isterim; bu anakart biraz düşük kalmamış mı? Ben yanlış biliyorsam düzeltin, düşük seviye anakartlarda işlemci ve ekran kartı iyi performans veremiyormuş diye duydum. Eğer anakartın sorun çıkarmayacağından ve tam performans vereceğinden eminseniz, bu sisteme ben “ok” oldum. Ekran kartı benim istediğim RTX 4060’tan çok daha üst seviye sanırım.
Anakart kötü değil ancak soğutucusu felan yok biraz ısınır.

Alta ekran görüntüsü eklediğim sistemi alabilirsiniz, ne eksik ne fazla, tamamiyle dengeli.

Dosya Ekleri

• Screenshot_12.webp
    Screenshot_12.webp
    28,6 KB · Görüntüleme: 51