Henüz ekran kartımı almadığım için iGPU ile kullanıyorum bilgisayarı ve bugün topladım. PBO Advanced ve 105W modda. Curve Optimizer negative 25 ve override da +100 olarak verdim fakat 140W çekerken 5000 MHz üstüne çıkmıyor. Acaba iGPU açık ve o da güç çekiyor diye mi? Ryzen Master üzerinden baktığımda yük altında CPU 100W çekiyordu GPU da 40W çekiyordu. Sıcaklık 140W toplam çekerken 85 derecede yani throttle olmuyor diye düşünüyorum. EXPO da EXPO 1'e ayarlı. RAM'lerim Lexar 6000 MHz CL28 1.4v
@Ayhan Dönmez.

1757617900433.webp

CPU sürekli Boost frekansında kalamaz, CPU PPT ve Tdc'yi arttırmanız lazım onların limitine takılmış, -25 biraz fazla vermişsiniz.

@Haluk Albayrak

Ryzen Master'ı kullanmamanızı sistemden kaldırmanızı tavsiye ederim.

BIOS üzerinden yaptım tüm ayarları aslında. Sadece aktif mi ayarlar kontrol etmek amaçlı bakıyorum sadece. OCCT üzerinde iGPU 49W çekiyor gözüküyor ve Ryzen Master üzerinde CPU 115W diyor. Acaba iGPU üzerinden kullandığım için mi oradaki güç limiti paylaşılıyor?

Bariz şekilde throttle yiyorsunuz, stok halinde 5.5GHz görüyor muydu?
Ya da başka programlar da test ettiniz mi? Prime95 gibi.

Throttle sıcaklığı 95 derecede otomatikte bırakınca ve 85 derecede throttle yememem lazım. IGPU'yu kapatamıyorum GPU'yu aldım kargoda bekliyorum.

@Haluk Albayrak, o şekilde hayvani bir yük verip 5.5 GHz görmeyi beklemeyin. Ayrıca bu yüke rağmen 85 derece harika bir değer. Sorun yok sistemde.

Yanıt için teşekkürler. İlk defa böyle kaliteli parçalarla bir sistem topladım hani ekran kartım da takılı olmadığından dolayı tam emin olamiyorum da. Eğer dediğiniz gibiyse iyi bari. Negatif değer vermeye devam etmeyi deneyeceğim sürekli stres testi yaparak GPU geldikten sonra.