Artık bıktım... Yaklaşık 2 ay oldu AM5 sisteme geçeli. Büyük bir hevesle geçtim fakat heves falanda kalmadı şu boot sorunundan dolayı bezdim vallahi. Ben çözüm bulamadım ve sorunu sizinle paylaşmak istedim. Belki benim göremediğim bir sıkıntı olabilir.
Sorun şu; normal şekilde PC'yi açtığımda genelde bir problem olmuyor fakat bir şey oldu restart atmam gerekti ve restart attım. Atınca geri açılmıyor DRAM ışığında takılı kalıyor. Düğmeye basılı tutup kapatıyorum ve tekrar açıyorum açılıyor. Bu olay neredeyse her restart atmam gerektiğinde yaşanıyor artık.
Bu şekilde kalıyor.
BIOS üzerinde birçok ayar denedim RAM ile ilgili fakat hiçbirisinde çözüm olmadı. En son videoda ki nebi beyin ayarlarını uyguladım. Sistem sorunsuz çalışıyor fakat restart olayında hala sorun devam ediyor.
Ve az önce yine başıma geldi bu sefer kapatmadım bekledim ne olacak diye. 2 dakikadan uzun bir sürede açıldı ve BIOS'u otomatik sıfırlamış.
Daha öncesinde Memtest yapmıştım orada bir sorun gözükmemişti. Ve yine OCCT üzerinden de test ettim orada da bir şey çıkmadı.
Artık bezdirdi zaten satışa koydum parçaları satıp Intel'e geri döneceğim. Fakat yapabileceğim başka bir ayar vs var mı sizlerin de yorumunu bekliyorum.
Sistem:
Ryzen 7 9700X.
B850 gamıng Plus Wi-Fi
G.Skill 32 GB 6000 mts CL30 Trident Z Neo.
TUF 7900XT.
MSI A850GF.