Detaylar
Kim cevapladı?Omerta Silenzio
Başarılı
9700X’te iGPU var. Harici ekran kartın varsa ıntegrated gaphicsi auto bırak. Sistem zaten önceliği PEG/dGPU’ya verir, iGPU boşta kalır. Ancak sorun, uyumsuzluk yaşıyorsan veya iGPU’nun RAM’den pay ayırmasını istemiyorsan Disabled yapabilirsin.
- Makaleler
- 1
Selamlar, sorum şu olacaktı: BIOS'ta "Integrated Graphic Configuration" ayarında "Integrated Graphics"i "Auto"dan "Disabled" mı yapmak gerek? İşlemcim Ryzen 7 9700X.
Disabled kalması lazım. 1:1 modda 6000-6400 MT/s stabilitesi bozuyor. VSOC ve VCore ikisi birlikte iGPU üzerine etkili, IMC ile beraber IO Die bulunduğundan ve gereksiz sıcaklık, Watt artırdığından dolayı kapatılmalı.
jaykoo
Başarılı
Biostan pbo da all core -20 +100mhz 4x scalar da kullaniyorum ram ayarlarinida bios da expo yerine performans profile vardi anakartin kendisi otomatik ayarladi ramleri sadece şu igpu aklimda kaldi kapanmalimi yoksa acikmi kalmali falan diye dusundumDisabled kalması lazım. 1:1 modda 6000-6400 MT/s stabilitesi bozuyor. VSOC ve VCore ikisi birlikte iGPU üzerine etkili, IMC ile beraber IO Die bulunduğundan ve gereksiz sıcaklık, Watt artırdığından dolayı kapatılmalı.
105w modu da acik pc yeni oldugu icin sadece hogwarts da deneyimleme sansim oldu cpu 55 derecenin ustune pek cikmiyor ekran kartida 57-58 civarlarindaDisabled kalması lazım. 1:1 modda 6000-6400 MT/s stabilitesi bozuyor. VSOC ve VCore ikisi birlikte iGPU üzerine etkili, IMC ile beraber IO Die bulunduğundan ve gereksiz sıcaklık, Watt artırdığından dolayı kapatılmalı.
- Makaleler
- 1
Biostan pbo da all core -20 +100mhz 4x scalar da kullaniyorum ram ayarlarinida bios da expo yerine performans profile vardi anakartin kendisi otomatik ayarladi ramleri sadece şu igpu aklimda kaldi kapanmalimi yoksa acikmi kalmali falan diye dusundum
105w modu da acik pc yeni oldugu icin sadece hogwarts da deneyimleme sansim oldu cpu 55 derecenin ustune pek cikmiyor ekran kartida 57-58 civarlarinda
Değerler normal, RAM'ler Hynix ise @LH44 ile Manuel ayarlayın. Hazır anakart profilleri genelde stabil olmuyor, absürt değerler giriyor. Alman gereken performansı orada alamazsın. iGPU, Fast Boot, Memory Context Restore, Power Down ayarları devre dışı kalması iyi AM5'te. 105W modu açık kalsın yine, aynı mantıkta PBO Limits Motherboard vermek de diğer çözüm. İşlemciyi limitlememek lazım. -20/+100 silikona bağlı bir durum, Scaler 6x kalmasında fayda var. CPU Load-line Calibration Level 7 yaptıktan sonra -25, -30 deneyebilirsin.
jaykoo
Başarılı
Evet ram sk hynix -30 da denemistim herhangi bir sorun cikarmadi islemci zaten amazon amerikadan yeni alinma bir işlemci o yuzden sorun cikaracagini sanmiyorumDeğerler normal, RAM'ler Hynix ise @LH44 ile Manuel ayarlayın. Hazır anakart profilleri genelde stabil olmuyor, absürt değerler giriyor. Alman gereken performansı orada alamazsın. iGPU, Fast Boot, Memory Context Restore, Power Down ayarları devre dışı kalması iyi AM5'te. 105W modu açık kalsın yine, aynı mantıkta PBO Limits Motherboard vermek de diğer çözüm. İşlemciyi limitlememek lazım. -20/+100 silikona bağlı bir durum, Scaler 6x kalmasında fayda var. CPU Load-line Calibration Level 7 yaptıktan sonra -25, -30 deneyebilirsin.
Değerleri burdan gorup girdim okey değerler bunlar olduğu icin o yuzden siz nasil girmemi tavsiye edersiniz pbo ayarlarini? Pboda motherboard yapmalimiyim yoksa auto da mi kalsin orasi?Değerler normal, RAM'ler Hynix ise @LH44 ile Manuel ayarlayın. Hazır anakart profilleri genelde stabil olmuyor, absürt değerler giriyor. Alman gereken performansı orada alamazsın. iGPU, Fast Boot, Memory Context Restore, Power Down ayarları devre dışı kalması iyi AM5'te. 105W modu açık kalsın yine, aynı mantıkta PBO Limits Motherboard vermek de diğer çözüm. İşlemciyi limitlememek lazım. -20/+100 silikona bağlı bir durum, Scaler 6x kalmasında fayda var. CPU Load-line Calibration Level 7 yaptıktan sonra -25, -30 deneyebilirsin.
- Makaleler
- 1
Evet ram sk hynix -30 da denemistim herhangi bir sorun cikarmadi islemci zaten amazon amerikadan yeni alinma bir işlemci o yuzden sorun cikaracagini sanmiyorum
Değerleri burdan gorup girdim okey değerler bunlar olduğu icin o yuzden siz nasil girmemi tavsiye edersiniz pbo ayarlarini? Pboda motherboard yapmalimiyim yoksa auto da mi kalsin orasi?
105W TDP açtıysan Auto yeterli o kısım. Silikon ile alakalı eksi olayları, yeni eski olması fark etmiyor.
jaykoo
Başarılı
Bide fast boot dediyiniz anakartda secure boot mu?.onu disabled mi yapmak lazim105W TDP açtıysan Auto yeterli o kısım. Silikon ile alakalı eksi olayları, yeni eski olması fark etmiyor.
Bide load line calibration 7 yapmak gibi bi zorunluluk varmi yani pbo ve ram ayarlariyla biraksak yetmezmi105W TDP açtıysan Auto yeterli o kısım. Silikon ile alakalı eksi olayları, yeni eski olması fark etmiyor.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Bide fast boot dediyiniz anakartda secure boot mu?.onu disabled mi yapmak lazim
Bide load line calibration 7 yapmak gibi bi zorunluluk varmi yani pbo ve ram ayarlariyla biraksak yetmezmi
Fast Boot Disabled, POST Delay Time 1s olması ideal. Secure Boot başka, onlar Auto kalsın. Dediğim LLC ayarı Level 7 iken eksi değeri daha fazla kısmaya müsaade ediyor. ASUS kartlarda şu anda Level 7 X870 çipsette.
jaykoo
Başarılı
Bende anakart msi b650 tomahawk bunda valla biosa baktim ama fast boot yoktu secure boot vardi sadece secure boot enabled bide secure boot mode standartFast Boot Disabled, POST Delay Time 1s olması ideal. Secure Boot başka, onlar Auto kalsın. Dediğim LLC ayarı Level 7 iken eksi değeri daha fazla kısmaya müsaade ediyor. ASUS kartlarda şu anda Level 7 X870 çipsette.
Bende b650 ama bendede level 7 varFast Boot Disabled, POST Delay Time 1s olması ideal. Secure Boot başka, onlar Auto kalsın. Dediğim LLC ayarı Level 7 iken eksi değeri daha fazla kısmaya müsaade ediyor. ASUS kartlarda şu anda Level 7 X870 çipsette.
Level 8 de varFast Boot Disabled, POST Delay Time 1s olması ideal. Secure Boot başka, onlar Auto kalsın. Dediğim LLC ayarı Level 7 iken eksi değeri daha fazla kısmaya müsaade ediyor. ASUS kartlarda şu anda Level 7 X870 çipsette.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Uygun fiyatlı markaların monitörleri alınır mı?
- EmirEffect
-
-