II. inSTUnBULL

Becerikli
Sistem:
  • R7 9700X
  • MSI GeForce RTX 5070 GAMING Trio(OC)
  • Gigabyte B850 EAGLE
  • Patriot Viper(2x16)
  • MSI SPATINUM 2TB
  • ENERMAX REVULATION 1200W
  • Thermalright Phantom SPIRIT 120SE
  • Dark MAXIMA V30
  • Samsung Odyssey G6(VA)
Ekipmanları da saymama gerek yok sanırım. Bu sistem benim ilk toplayışım olacak, dikkatsizlikten dolayı hata yapmaktan korkuyorum. Sistemi toplarken özellikle hangi aşamalara dikkat etmeliyim? Hangi hırdavatları yanımda bulundurmalıyım?

Ayrıca bir yerden de bakmam lazım ufaktan. Hangi tutorial videolarını önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

Phantom Spirit için tavsiye :
Bloğu takmadan önce CPU fan kablosunu tak. Öbür türlü çok sıkışık oluyor + fan ve blok birleşince kabloyu takmak için karides rp yapman ile sonuçlanıyor.

Bu arada bana %100 bir sistem toplama videosu atabilir misiniz
Takıldığın yerde foruma da sorabilirsin bu konu altında.

Ayrıca benim tavsiyem önce işlemci, SSD, soğutucuyu sırasıyla takıp sonra anakartı kasaya takarsan biraz daha rahat edersin.

MSI Anakartlarının ve Gigabyte'ın Anakartlarının pin yerleri farklı sanırım. Nasıl anlayacam ben hangisi nereye(bu anakartta).

Pin yerleri %99 her kartta aynıdır zaten hepsinin üstünde yazar nereye takılacağı.

2.'sinde çok bir şey göremedim ama ilki amma da iyiymiş. Neyse artık başlamam lazım, umarım daha işlemciyi takarken anakartın pinlerinin içinden geçmem.

Pin yerleri %99 her kartta aynıdır zaten hepsinin üstünde yazar nereye takılacağı.

Hocam bu arada bellekleri 1 3 mü yoksa 2 4 mü takacam? Kılavuza baktım da 2 4 gri ama 1'in kilidi açık. Yani tam anlam veremedim.

Son düzenleme:
Genelde 2 4 olur anakart üstünde belirtir onu da.

1757442715499.webp