Asetilcoa

Uzman
Elimde halihazırda var olan bileşenler

Ekran kartı: GameRock 5070 Ti.
RAM: Vengeance 2x16 DDR5.
İşlemci: R7 9700X.
SSD: Kingston Renegade 1TB.

Eksik olan ürünler

Anakart olarak bu ürünü düşündüm.
----------------------------------
Kasa1
Kasa2
Kasa3
Kasa4
İşlemci Soğutucu
PSU1
PSU2

Kasa fanı olarak ne önerirsiniz arkadaşlar?
140'lık var ama 120'lik bulamadım Arctic markasının.

Veya diğer ürünlerle ilgili farklı fikirleriniz var mı?

Elimde halihazırda var olan bileşenler

Eksik olan ürünler

Anakart olarak bu ürünü düşündüm.
Kasa1
Kasa2
Kasa3
Kasa4
İşlemci Soğutucu
PSU1
PSU2

Kasa fanı olarak ne önerirsiniz arkadaşlar?
140'lık var ama 120'lik bulamadım Arctic markasının.

Veya diğer ürünlerle ilgili farklı fikirleriniz var mı?

''Vengeance 2x16 DDR5'' adından belli, Vengeance. İntikam peşinde yani. Tam marka-model iletir misin? @SHERLOCKED PMIC Lock olabilir mi?

@Asetilcoa Arkadan bağlantı düşünmüyorsan Tomahawk serisi tercih etmemeni tavsiye ederim. Aklınızda nasıl bir dizayn var? BTF ya da Project Zero mu olacak?

"Vengeance 2x16 DDR5" adından belli, Vengeance. İntikam peşinde yani. Tam marka-model iletir misin? @SHERLOCKED PMIC Lock olabilir mi?

@Asetilcoa Arkadan bağlantı düşünmüyorsan Tomahawk serisi tercih etmemeni tavsiye ederim. Aklınızda nasıl bir dizayn var? BTF ya da Project Zero mu olacak?

Başlığa aslında yazmıştım Project Zero diye ama değiştirdiler evet önceliğim PZ olması
RAM:Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB White 6000Mhz CL36 DDR5 Expo Ram (CMH32GX5M2E6000Z36W)

Başlığa aslında yazmıştım Project Zero diye ama değiştirdiler evet önceliğim PZ olması
RAM:Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB White 6000Mhz CL36 DDR5 Expo Ram (CMH32GX5M2E6000Z36W)

@MSI Türkiye Micron D-die diyor. Bu RAM'leri daha öncesinde herhangi bir sisteme takıp kullandınız mı? Ya da ne kadar süre önceden aldınız ve elinizde bulunuyor?

1777228718125.webp

Bu D-die, DDR4'te bile iyi değil ki DDR5'te iyi olsun. Onun haricinde birtakım problemlere sebebiyet verebilir. Öncesinde kullanım sağlayıp sağlamadığınız önemli bu hususta.

@MSI Türkiye Micron D-die diyor. Bu RAM'leri daha öncesinde herhangi bir sisteme takıp kullandınız mı? Ya da ne kadar süre önceden aldınız ve elinizde bulunuyor?

Eki Görüntüle 244097

Bu D-die, DDR4'te bile iyi değil ki DDR5'te iyi olsun. Onun haricinde birtakım problemlere sebebiyet verebilir. Öncesinde kullanım sağlayıp sağlamadığınız önemli bu hususta.

1 senedir bende.Şuan kullanıyorum.

Anladım, @STama 'daki Tomahawk macerası sizi bekleyebilir o halde. %50 olasılık var, şanslı kesimdeyseniz sorun olmayacaktır. Bir problem halinde foruma konu açarsınız, Boot sorunu yapabilir. Ya da stabil kalamayabilir. Tomahawk'lar genel olarak sorunlu, BTF ya da PZ düşünüyorsanız piyasada çok seçenek yok ama.

Tomahawk bulaşmaktansa bu kart tercih edilebilir, Back Connect için:

Anladım, @STama'daki Tomahawk macerası sizi bekleyebilir o halde. %50 olasılık var, şanslı kesimdeyseniz sorun olmayacaktır. Bir problem halinde foruma konu açarsınız, boot sorunu yapabilir. Ya da stabil kalamayabilir. Tomahawk'lar genel olarak sorunlu, btf ya da pz düşünüyorsanız piyasada çok seçenek yok ama.

Tomahawk bulaşmaktansa bu kart tercih edilebilir, back connect için:

Hocam gönderdiğiniz anakartta karar kıldım RAM fiyatları da bayağı yüksek olduğu için anca fiyatlar düşerse değişim sağlayabilirim. Kasa seçeneği bir hayli fazla sizin öneriniz ne olurdu?

Hocam gönderdiğiniz anakartta karar kıldım RAM fiyatları da bayağı yüksek olduğu için anca fiyatlar düşerse değişim sağlayabilirim. Kasa seçeneği bir hayli fazla sizin öneriniz ne olurdu?

Şu an için RAM değişmek çok mantıklı değil, kriz vakti uçuk fiyatlar. Ama bu beyaz Corsair'ler Hynix gelme şansı var, ZenTimings'ten Tools-DIMM Telemetry kısmı bakmanız lazım. Ya da HWiNFO Tam Mod'dan bakılıyor yine. Bunlar sonraki adım. RAM için önerim 6000 CL30 2x16 olacaktır, bu klasik artık AM5'te. Tak çalıştır ve düz EXPO en sorunsuzu bu.

Kasa, Lian Li Compact olabilir. Back Connect uyumluluğu mevcut.

Şu anda hangi sistemde kullanmaktasınız bu modülleri? @Asetilcoa

Şu anda hangi sistemde kullanmaktasınız bu modülleri? @Asetilcoa

Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
PSU: High Power Performance FS 850.
İşlemci soğutucu: Raijintek cyclops Lite white 360mm.

Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
PSU: High Power Performance FS 850.
İşlemci soğutucu: Raijintek cyclops Lite white 360mm.

Bu programdan A2-B2 ve Tools-DIMM Telemetri kısmı iletebilir misiniz?