Vrother9

Başarılı
Son gündemdeki olaylar sonrasında Linux denemek istiyorum ama nereden başlarım, nelere dikkat etmeliyim bilmiyorum; bununla ilgili rehber veya video varsa benim için iyi olur.
Aklımda dual boot yapmak var, ana işlerimi Windows'ta yapıp gündelik işlerimi öğrenmek için Linux'ta yapmak istiyorum.

Sistem:
Ryzen 7 9700X.
MAG X670E Tomahawk.
32x2 64 GB 6200 MHz CL28.
990 Pro 2 TB.
RTX 5080.
Tek disk olduğundan sorun olur mu?

Ne tür işleriniz var, sistemi ne için kullanıyorsunuz? Tek disk olması sıkıntı olmaz. Çoğu dağıtım bugün dual boot'u algılayabiliyor.

Tek disk sorun çıkartmaz bölebilirsiniz. Yusuf İpek'in Linux'a yeni başlayacaklar için bir çok rehberi var ona göz atabilirsiniz. Dağıtım olarak Zorin OS öneriyorum.
Ne tür işleriniz var, sistemi ne için kullanıyorsunuz? Tek disk olması sıkıntı olmaz. Çoğu dağıtım bugün dual boot'u algılayabiliyor.
Önerileriniz için teşekkürler.
Amacım Linux'u denemek ve öğrenmek; sistemde çoğunlukla render için Adobe, Android Studio falan kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son gündemdeki olaylar sonrasında Linux denemek istiyorum ama nereden başlarım, nelere dikkat etmeliyim bilmiyorum; bununla ilgili rehber veya video varsa benim için iyi olur.
Aklımda Dual boot yapmak var, ana işlerimi Windows'ta yapıp gündelik işlerimi öğrenmek için Linux'ta yapmak istiyorum.

Sistem:
Ryzen 7 9700X.
MAG X670E Tomahawk.
32x2 64 GB 6200 MHz CL28.
990 Pro 2 TB.
RTX 5080.
Tek disk olduğundan sorun olur mu?

Eger karaliysan Arch Linux oneririm. CachyOS falan hiç ugrasma.