Hatırlıyorum, ben sıvı soğutucu önermedim, size hava soğutma önerdim, siz sıvı soğutmada ısrar edip Arctic alacağınızı söyleyince bari daha iyisini alın diye bunu önerdim.

Hatırlıyorum, ben sıvı soğutucu önermedim, size hava soğutma önerdim, siz sıvı soğutmada ısrar edip Arctic alacağınızı söyleyince bari daha iyisini alın diye bunu önerdim.
Hocam peki normal olaraktan böyle sistemler de sıvı soğutma kullanmak daha mantıklı değil mi kasa da geniş ya sipariş verdim şuan pişmanlık arasında kaldım gibi :(

Siz böyle deyince yapıştırdım direk hocam :)
@20424

Dosya Ekleri

• IMG_4466.webp
    IMG_4466.webp
    61,4 KB · Görüntüleme: 63
Sıvı soğutma gerekli diye bir şart yok, işlemcinin çektiği güce göre soğutucu seçimi yapılır, 200W'ı geçmeyen işlemciler için ben sıvı soğutma önermiyorum, görsel olarak isteyenlere de giriş seviye daha uygun modeller öneriyorum.

Evet öyle dedim görsel meselesi işte, orada da size Thermalright Aqua Elite önermiştim, yarı parası bir soğutucu.

Kafaya takılacak bir durum yok, o soğutucu toplamda 2+3, 5 yıl garantili olması lazım, buz gibi kullanırsınız işlemciyi.

Sıvı soğutma gerekli diye bir şart yok, işlemcinin çektiği güce göre soğutucu seçimi yapılır, 200W'ı geçmeyen işlemciler için ben sıvı soğutma önermiyorum, görsel olarak isteyenlere de giriş seviye daha uygun modeller öneriyorum.

Evet öyle dedim görsel meselesi işte, orada da size Thermalright Aqua Elite önermiştim, yarı parası bir soğutucu.
Aqua elite kalmamisti sanırım hocam sonra bu soğutucuyu önerdiniz peki herhangi bi problem olur mu bu arada attığıniz anakartı alma düşüncesine girdim. Peki sizce işlemciyi 7800x3d ile degistirmeli miyim sizin fikriniz nedir ?

Kafaya takılacak bir durum yok, o soğutucu toplamda 2+3, 5 yıl garantili olması lazım, buz gibi kullanırsınız işlemciyi.
Hocam biraz da ısınması lazım değil mi işlemcinin tam bilgim yok kusura bakmayın buz gibi deyince :)

Maksat güzel gaming bir pc toplamak istiyorum hocam fikirleriniz önemli benim için. @20424

Lafın gelişi ;) ama piyasasaki en tepe soğutuculardan biri, şu an fiyatı da çok iyi.

Sistemde anakart dışında bir problem yok, PSU 1200W olanı alınabilir, gerisi gayet iyi.

3060ti r5 5600 x li sistemim var artık hikayeli oyunlar da ultra 60 fps de alamıyoruz hocam dedim pc yenileme vakti geldi :) Teşekkürler anakartı sizin attiginiz linkteki ile degistiriyorum
@20424