R7 9700X & RX 9070 XT sistemde nasıl overclock yapılır?

En iyisi. Dedigim gibi bu sicaklarda ustune bu derecelerde XOC BIOS zorlar zaten seni. En iyisi kisa birakmak, daha iyi degerler alirsin. Onun ustune denemeler yapilir diye dusunuyorum ancak.

@shiiw hocam, sence bu sıcaklıklarla XOC BİOS'a geçiş yapıp, 6400 CL26 denerir mi? Ben, pek mantıklı bulmuyorum sıcaklıklardan dolayı ama sen diyorsan deneyebilirim bel ki.

Hocam, o zaman 6200 CL26'da stabil ayarlada kalayım en iyisi. Diğer türlü bu sıcaklıklarla işim çok zor. Aktif soğutma ve RGB kapalı kullandığım halde sıcaklıklar böyleydi.

Bence de kal bu ayarlarla. Hava akisini iyilestirebilip ustune kis ayinda guzel seyler yakalarsin bence. Benim vaziyeti atayim sana incele.

Dosya Ekleri

• 20260822_144544.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 12
Bence de kal bu ayarlarla. Hava akisini iyilestirebilip ustune kis ayinda guzel seyler yakalarsin bence. Benim vaziyeti atayim sana incele.
Hocam, artık kasaya geçin bence, çok tozlanır böyle. Bu arada OCCT testinde derece ve watt değerleriniz nasıl?

6400 MHz CL 26 kullanıyorum ben 1.61 vdd 1.50 vddq ile. Maksimum 49 dereceleri gördü RAM.

Hocam, kasamda 11 adet fan var, daha nasıl hava akışını iyileştirebilirim bilmiyorum gerçekten. Dediğim gibi hem kışın hemde yazın stabil olan ayarları bulduktan sonra daha ellemem. Kasa olarak Thermaltake The Tower 300 kullandığım için hava akışı normal kasalara göre biraz daha kötü oluyor.

6400 MHz CL 26 kullanıyorum ben 1.61 vdd 1.50 vddq ile. Maksimum 49 dereceleri gördü RAM.
Bende 1.62 VDD ve 1.5 VDDQ ile 6200 CL26 kullanıyorum. Tabi burada kasa ve ortam çok büyük etken. Ben Aydının merkezinde oturuyorum ve odam direkt güneş gördüğü için çok sıcak oluyor gerçekten.

Hocam, artık kasaya geçin bence, çok tozlanır böyle. Bu arada OCCT testinde derece ve watt değerleriniz nasıl?
OCCT 95'e dayiyor zaten. 130 civarlarinda olmasi lazim watt mevzusu. Kasaya gececegim zaten, son bir tadini cikartayim dedim.

Zaten o kadar gözle görülür performans farkı olmuyor. Çok kafanıza takmanıza gerek yok.

Zaten o kadar gözle görülür performans farkı olmuyor. Çok kafanıza takmanıza gerek yok.
İnsanın ister istemez içinde kalıyor maalesef ama Timing'leri iyi sıktığım için az çok tolere edebiliyorum. @Haluk Albayrak hocam, ZenTimings nasıl sizce?

Dosya Ekleri

• 20260813_211330.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 8
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…