R7 9700X sıcaklık değerleri normal mi?

ButterFlyEffect

Başarılı
Merhaba.

R7 9700X ve Gigabyte B850M Force Wi-Fi anakart ile Ocypus Delta L36 ARGB V2 360 mm işlemci sıvı soğutucuya sahibim. Prime95 ile 15 dakikalık blend testi ile aşağıdaki sonuçları elde ediyorum. Bu durum normal mi? Bana sıcak gibi geliyor.

105W modu açık, PBO'dan negatif -20 değeri girili. Pompa full devirde çalışıyor. Kasam Zoko Venus modeli. Soğutucuyu söküp tekrar montaj yaptım, macunu nohut kadar sıktım ve vidaları dengeli şekilde sıktım. Sonuç bu. İşlemci boşta 55 derecelerde geziyor. Bannerlord Ultra, savaş boyutu 1000 olacak şekilde de 65-70 derecelerde geziyor.

Ben aynı işlemciyi Rog Ryujin III 240 ile kullanıyorum. Sadece 105 wattı açtım, pbo dokunmadım. Prime 95 ile 95 derece görüyor 142 watt çekerken. Boşta aynı şekilde 50 watt civarı çekiyor bende de. Havalar çok sıcak, bence normal bu değerler.

Soğutucumda ekran problemi vardı, o yüzden garantiye göndermiştim. Serviste performansını da kontrol ettiler, soğutucumda problem olmadığı söylendi. Ben montajda hata yapmadığımı düşünüyorum ama yine de değerler böyle. Tek açıklamam havaların (ya da odamın) sıcak olması.

O zaman değerler normal diyebilir miyiz ? Bende soğutucuda sorun olduğunu düşünüp iade edecektim..

Değerler o soğutucu için normal bende r9 9900x -25CO +200PBO var ve 220W da artık işlemcim sabit 95 derecede kalıyor Prime95 smallest ve ya small testi hadi diyelim occt yaptım orda da durum aynı. Sonra ben her 360mm soğutucu aynı değil aralarda devasa fark olabiliyor diyince de suçlu ben oluyorum. Test kısa bir süre içinde ss aldım ama bu test 30 dk boyunca değişmedi. Ram timing stabilite testi yaptığımda ise VT3 testini 2 saat boyunca çalıştırdım ve işlemci 190w çekmesine rağmen 80 derecenin 1 derece üstüne çıkmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…