Bu fanlar işlemci sıcaklığına göre çalışıyor mutlaka hızlanacak, yaptığımız ayar buna yavaş tepki vermesini sağlar, eğer işlemci soğutucunuz yeterli değilse, işlemci yüksek sıcaklıklara çıkıyorsa ona fan ayarı ile bir şey yapamayız.
70 dereceyi geçmiyor.

Stok fan ise o ytersiz diyorlardı tozlandıysa.
Soğutucumun iyi olduğunu düşünüyorum. Ek olarak düzenli temizliyorum.

Sistemim:
Ekran Kartı: INNO3D RTX 5070 Twin X2
İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X
Soğutucu: Peerless Assassin 120 SE ARGB
Anakart: MSI X870 Gaming Plus Wi-Fi
Bellek: Patriot Viper RGB 32GB (16x2) 7000MHz CL32
Depolama: Samsung 990 PRO 2TB
Kasa: Corsair 3000D RGB Airflow
Güç Kaynağı: FSP Vita GM850

O zaman fanların çalışma şeklinde sorun yok, sıcaklık artınca fanlar hızlanacak ki sistem soğusun.

Sizi ses rahatsız ediyorsa Peerless Assasin'in fanları sesli çalışıyor ondan dolayıdır.
Etmiyor da, sadece oyun oynarken hızlanıyordu ama bu aralar boşta da hızlanmasını anlamadım.

BBIOS'tan ya da anakartının uygulamasından fan devir gecikmesini ayarlayabiliyorsun, fanın sesliyse onu değiştirmekten başka bir çaren yok ama bence o kadar sesli değil o fanlar.
1758019676798.webp

Frekans bastığı zaman çekirdek voltajı yükseliyor o da ani sıcaklık yükseltiyor, normal bir durum eğer ses takıntın yoksa önemli bir şey yok bence.
Durduk yere işlemci kullanımının %100 olduğunu farkettim. Neyin kullandığı da belli değil. Bazen olup kendiliğinden düzeliyor. Kullanım arttığında da 75 dereceleri görüyor. Malwarebytes ile de baktım. Taramadığım uygulama kalmadı.