Pachme
Uzman
Yeni sistemimi sonunda topladım ama birkaç noktada kafama takılanlar oldu. Özellikle BIOS ayarları ve bazı uyumluluk konularında desteğinize ihtiyacım var. Öncelikle sistem bileşenlerimi aşağıda paylaşıyorum:
Sistem bileşenlerim:
Sorularım şöyle:
Sistem bileşenlerim:
- İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X 3.80GHz soket AM5 tray.
- Anakart: ASRock B850 Pro RS AM5 DDR5 8000MHz OC ATX gaming.
- Ekran kartı: Sapphire RX 9070 XT Pure.
- RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16 GB) DDR5 6600MHz CL34.
- Soğutucu: Thermalright Phantom spirit 120 SE TL-C12b V2.
- SSD: Kioxia G2.
- Kasa: Lian Li lancool 216.
- PSU: Delta GPS-750HB 750W 80+ Gold.
Sorularım şöyle:
- ASRock BIOS ayarları:
Çoğu içerik ASUS, MSI'ya da Gigabyte anakartlar için yapılmış. ASRock BIOS'ta sadece işlemci TDP'sini 105W olarak ayarlayabildim ve re-size bar ayarını gördüm. Başka ne gibi ayarlar yapmam gerekir? PBO, Curve Optimizer vb. gibi ayarları nereden yapabilirim, ya da gerek var mı? Bu anakartı kullananlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. - RAM ayarları (EXPO/XMP):
Aldığım RAM'ler sitede EXPO destekli diye geçiyordu ama BIOS'ta sadece XMP profili görünüyor. XMP'yi etkinleştirdim, bu şekilde kullanmamda bir sakınca olur mu? AMD sistemlerde EXPO-XMP farkı sıkıntı yaratır mı? - Soğutucu ve RAM uyumu:
İşlemci soğutucusunu monte ettim ama ön fan RAM'ler nedeniyle yaklaşık bir parmak yukarıda durmak zorunda kaldı. Bu şekilde kullanmak sıkıntı yaratır mı? Soğutma performansını ne kadar etkiler?
Son düzenleyen: Moderatör: