R7 9700X ve G.Skill Ripjaws S5 16 GB için BIOS ayarları önerisi

O konuyu da okudum fazla şanssız @Halo dayı.

Yöntem aşırı zor değil, RAM timing herkes bilgi sahibi olabilir biraz niyetli olduktan sonra... Atomu parçalamıyoruz nihayetinde, doğru bilgiyi doğru kaynaktan sizlere aktarıyorum ama artık ben de yoruldum. Bu konular hakkında bilgi sahibi olan herkes el birliği ile görüş bildirebilir, tek adama yüklemek çok mantıklı değil...

En basitinden bu 2 kaynak takip edilmesi lazım...

Haklısınız hocam o kadar fazla kişinin konusuna bakmak insanı yoruyor elbette. Bilgim dahilinde forumlarda insanların sorularını cevaplarım ben de ama daha yeni öğreniyorum. Bakalım ileride ben de öğrendiklerimi buralarda paylaşırım umarım...

@Ayhan Dönmez hocam düşündüğümüz gibi 9700X sıkıntılıymış. 7500F iki RAM takılı iken EXPO açık 6000MHz'ye çekili 1/1 2000FCLK SoC:1.25 yaptım testte hata vermedi.
Şu an sevindim 2. el RAM'ler sorunlu olsaydı daha çok üzülürdüm elimde patlardı artık rahatça uyuyabilirim.
Bir de anakartı da iyice kontrol ettim bir şeyi yok ama satacağım yeni işlemci ile güncel anakart geçerim.

Son düzenleme:

Sevindim... Anakart, işlemci, RAM üçlüsü bu şekilde test edilmedikçe net olarak yorum yapılması zor... Şu anda netleşti.

Sevindim... Anakart, işlemci, RAM üçlüsü bu şekilde test edilmedikçe net olarak yorum yapılması zor... Şu anda netleşti.

Şu halde testi geçti.
şimdi ben biraz oynarım timinglerle.
7500F ile 5X scalar 200 clock -20 co yapmıştım öncesinde onları da yavaşça bir denerim yeni şeylere geçene kadar idarelik.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-08-16 042317.webp
    250,5 KB · Görüntüleme: 0
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…