@welkin buna 30 dakika bak mesela, sonra bunu söküp diğerini de 1x16 aynı bu şekilde bak. Yapmanı istediğim ayarları birebir gir. Memory Controller çok tırt ise 2x16 6000 MT/s veremiyor olabilir RAM'den bağımsız olarak.

Hocam bana da dünyanın en kötü işlemcisi geldiyse böyle şans olmaz olsun derim.

Şu anki ayarlar ile yapıyorum, son attığım görseldeki gibi diğer RAM'i de bu şekilde teste sokucam.

Hocam bana da dünyanın en kötü işlemcisi geldiyse böyle şans olmaz olsun derim.

Şu anki ayarlar ile yapıyorum, son attığım görseldeki gibi diğer RAM'i de bu şekilde teste sokucam.

Bu işin sonunda iki RAM de tek slotta çalışırsa ne olacak hocam?
İşlemciyi iade mi edeyim sizce öyle olursa.
@Ayhan Dönmez

Son düzenleme:
Bu işin sonunda iki RAM de tek slotta çalışırsa ne olacak hocam?
İşlemciyi iade mi edeyim sizce öyle olursa.

RAM'lerde sorun olmadığını verdiğim ayarlarla birebir her 2 modül için de doğrularsan iade et süreyi geçirtmeden... @Halo dayı gibi perte çıkmış senin işlemci de, öyle görünüyor. 6000 vermeyen ile yola devam edilmez... Anakart soketinde bent pin vesaire olmasın, onları da kontrol et.

RAM'lerde sorun olmadığını verdiğim ayarlarla birebir her 2 modül için de doğrularsan iade et süreyi geçirtmeden... @Halo dayı gibi perte çıkmış senin işlemci de, öyle görünüyor. 6000 vermeyen ile yola devam edilmez... Anakart soketinde bent pin vesaire olmasın, onları da kontrol et.

Hocam ikinci RAM de doldurdu 30. Dk'yı paylaşıyorum. Ayarlar da aynen buydu ikisinde de.
Şu an RAM'lerde sorun olmadığı kesin ise işlemciyi değişirim eski işlemcimi takayım o zaman ben. 7500f.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-08-16 020402.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-16 020402.webp
    43,1 KB · Görüntüleme: 5
  • Ekran görüntüsü 2026-08-16 024339.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-16 024339.webp
    55 KB · Görüntüleme: 5
  • Ekran görüntüsü 2026-08-16 011827.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-16 011827.webp
    239,8 KB · Görüntüleme: 4
Hocam şu an 2. RAM de 30 dk yı doldurdu.

Hocam ikinci RAM de doldurdu 30. dk'yı paylaşıyorum. Ayarlar da aynen buydu ikisinde de.

İşlemci sorunlu olduğunu düşünüyorum, yenisini sipariş edip bunu iade edin... Bir de anakartın soketi kontrol et, dikkatli gözler ile bak ışık yardımıyla. Bent pin vs. varsa belli olur, tıpkı bu konudaki gibi:

İşlemci sorunlu olduğunu düşünüyorum, yenisini sipariş edip bunu iade edin... Bir de anakartın soketi kontrol et, dikkatli gözler ile bak ışık yardımıyla. Bent pin vs. varsa belli olur, tıpkı bu konudaki gibi:

Hemen bir kontrol edeyim hocam sanmıyorum bayağı dikkatli söküp takmıştım ama güncelleyeceğim yazımı.

Hemen bir kontrol edeyim hocam sanmıyorum bayağı dikkatli söküp takmıştım ama güncelleyeceğim yazımı.

Çok sök tak yapmak da riskli, pinler kıl gibi ince, en ufak darbeyle bu tarz sorunlar olabiliyor... Narin davranmak lazım, hayli hassas... İşlemci sorunu olduğu kesine yakın gibi sende. Bu işlemler neticesinde konuşuyorum tabii...

Çok sök tak yapmak da riskli, pinler kıl gibi ince, en ufak darbeyle bu tarz sorunlar olabiliyor... Narin davranmak lazım, hayli hassas... İşlemci sorunu olduğu kesine yakın gibi sende. Bu işlemler neticesinde konuşuyorum tabii...

Hocam sistemi aldığımdan beri 1 kere çıkardım işlemciyi o da geçen gün 9700X i takarken. Şimdi geri takacağım 7500F'i.
Bu arada 7500F bu iki RAM'i aynı anda EXPO'da çalıştırır mı?

Hocam sistemi aldığımdan beri 1 kere çıkardım işlemciyi o da geçen gün 9700X i takarken. Şimdi geri takacağım 7500F'i.
Bu arada 7500F bu iki RAM'i aynı anda EXPO'da çalıştırır mı?

Bellek kontrolcüye bağlı, denemeden bilemezsin. Metodu öğrendiğini düşünüyorum, verdiğim ayarlara dikkat etmen kafi.

Bellek kontrolcüye bağlı, denemeden bilemezsin. Metodu öğrendiğini düşünüyorum, verdiğim ayarlara dikkat etmen kafi.

Deneyeyim bir onu.
Başta sadece dümdüz EXPO açıp deneyeceğim 1/1 açmadan çünkü 9700X'de öyle çöktü bakacağım tek tek azaltarak.
İşlemci sorunu olduğuna kesin inandırıp kendimi bu sefer 9800X3D ve yeni anakart alırım herhalde.

Deneyeyim bir onu.
Başta sadece dümdüz EXPO açıp deneyeceğim 1/1 açmadan çünkü 9700X'de öyle çöktü bakacağım tek tek azaltarak.
İşlemci sorunu olduğuna kesin inandırıp kendimi bu sefer 9800X3D ve yeni anakart alırım herhalde.

Katılıyorum... B850M-K + 9800X3D iyi gider. @Halo dayınınkiler perte çıktı, silikon iyi denk gelmeyebilir her zaman...