Kendimi halen 7800X3D mi R7 9700X mi ikna edemedim nedense...

Valorant, CS de oynamıyormuşsunuz, gerek yok. Dediğim gibi, tek farkı RAM'e daha az bağımlı olması. Bunun dışında OC potansiyeli, silikon kalitesi ve fiyat performans açısından 9700X daha iyi. Belli başlı timing'ler var RAM içinde, birini uygulayıp kullanırsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Borca girip 9800x3D alın, kaliteyi yaşayın. RAM timing tek başına x3D'nin verdiğini vermez ama 1080p için geçerli. 2K oynatacaksanız x3D gereksize yakın. Ufak tefek RAM ayarı yeter.

9600X kullanıyorum 5070Ti ile aldığım FPS değerleri fazlasıyla yeterli. 2K monitöre geçmeyi düşünüyorum bende ve çeşitli videolar izledim 2K’da güzel performans veriyor. 5070Ti almadan önce 5070 ile 9600X kombosununda çeşitli videolarını izlediğimde güzel değerler alındığını gördüm. 9700X’ de işinizi fazlasıyla görecektir. FPS oyunları zaten düşük ayarda oynanır en ufak endişeniz olmasın. Hikayeli oyunlarda da en yüksek ayarlarda yeterli.

@ShadowLegion hocam, bu konuda gerçekten güzel konuşmuş. 2.el kutulu R7 9800X3D aldım ve iyi ki almışım diyorum. Oyunlarda verdiği performans çok ayrı bir seviye gerçekten. Tek sevmediğim kısım ani spike yapması. Apex legends oynuyorum ve birden 80-90 derecelere fırlıyor sonra 60 dereceye geri iniyor.

Borca girip 9800X3D alın, kaliteyi yaşayın. RAM timing tek başına X3D'nin verdiğini vermez ama 1080p için geçerli. 2K oynatacaksanız X3D gereksize yakın. Ufak tefek RAM ayarı yeter.

Orası öyle, ne kadar manuel ayarlansa da X3D bir tık önde olacaktır. Ha ben uğraşmayı seviyorum 9800X3D aldığım da da yaparım 😁, ben oyumu 7800x3dden yana kullanıyorum.