Ben de bundan bahsediyorum. Rekabetçi oyunlarda ekstra FPS dışında AMD devrimsel bir şey yapmadı. Halen Intel QuickSync vs. ile AMD'den önde render tarafında.

Bakıyorum mesela sürekli zam yapıyor.

NVIDIA'yı anlarım, alternatifi yok ve verdiğin paraya tamamen olmasa da değiyor.

X3D şu an yoğun NPC ve objelerin olduğu oyunlarda çok ciddi hayat kurtarıyor.

Dün 007 First Light konusu vardı
7500X3D ve 9070XT combosu 90-100 FPS alıyor diye şikayet.

Oyun işlemciyi çok yoğun kullanıyormuş, 7500X3D Zen4, 4.5GHz ve 96MB L3.

Frekans ve IPC darboğazına girmiş ama L3 sayesinde daha fazla datayı Cache'de depolayabildiği için mesela 4.5GHz Zen3 R5 5600'den ki o da 60FPS ancak verebiliyor %50-60'den fazla FPS artışı var, bu artış Zen3 vs Zen4 IPC farkı+X3D kombosu.

CP2077 de oynasaydı ona benzer görüntü ile karşılaşacaktı çünkü çok yoğun NPC/obje o oyunda da var. Yaşayan şehir/ortam kurmanın bedeli bu, MMORPG'lerin de çoğu CPU intensive oyunlar bu yüzden.

Son düzenleme:
Dün 007 First Light konusu vardı
7500X3D ve 9070XT combosu 90-100 FPS alıyor diye şikayet.
Çözünürlük 1080p idi yalnız sanırım o konuda @Yakuza hocam.

4K'da etkisiz değil ama anlamsız bir değişiklik oluyor. Ben 9800x3D'yi iade ettim. İade etmeden önce kendim birebir aynı RAM ayarları ile karşılaştırdım 6200-CL30. Oynadığım oyunlarda bir fark göremedim. Çok azdı fark. Bu benim deneyimim tabii. Starfield vs. gibi CPU-bound oyunları denemedim. Benim 7600x 5.5 GHz'de şuan epey iş görüyor.

Çözünürlük 1080p idi yalnız sanırım o konuda @Yakuza hocam.

4K'da etkisiz değil ama anlamsız bir değişiklik oluyor. Ben 9800X3D'yi iade ettim. İade etmeden önce kendim birebir aynı RAM ayarları ile karşılaştırdım 6200-CL30. Oynadığım oyunlarda bir fark göremedim. Çok azdı fark. Bu benim deneyimim tabii. Starfield vs. gibi CPU-bound oyunları denemedim. Benim 7600X 5.5 GHz'de şu an epey iş görüyor.

Frekans'dan kurtarıyor şu an seninkisi, 4.5GHz'lerde falan olaydı sıkıntı yaşattırırdı. Zen6 gelince cümleten bakarız neymiş ne değilmiş fiyatlar ıvır zıvır vs artık.

Frekans'dan kurtarıyor şu an seninkisi, 4.5GHz'lerde falan olaydı sıkıntı yaşattırırdı. Zen6 gelince cümleten bakarız neymiş ne değilmiş fiyatlar ıvır zıvır vs artık.
Zen 6 ax çok belli. Intel geri dönecek diye bayağı inandım. Onu daha çok merak ediyorum hocam.

Bir de bir şey sormak istiyorum, ekran kartını biraz yüksek performansta kullanıp %70-80 fanda çalışsa fan bozulma riski olmaz hemen değil mi hocam? @Yakuza

Zen 6 AX çok belli. Intel geri dönecek diye bayağı inandım. Onu daha çok merak ediyorum hocam.

Bir de bir şey sormak istiyorum, ekran kartını biraz yüksek performansta kullanıp %70-80 fanda çalışsa fan bozulma riski olmaz hemen değil mi hocam? @Yakuza

Fan ömrü genelde işte XXX bin saat diye söylenir, şu kadar hızda bu kadar saat diye bir laf duymadık.