Merhaba arkadaşlar, bu hafta DDR4+AM4 (5800X3D + ROG STRIX B550-F GAMING Wi-Fi + Corsair Vengeance RT 32 GB (2x16 GB) 3600MHz CL16) sistemden, DDR5+AM5 sisteme geçiş yaptım.
Yeni sistem parçaları şu şekilde:
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
Anakart: ASUS ROG STRIX X870-A Gaming Wi-Fi
RAM: Patriot Viper Venom 16 GB (1x16 GB) 6000MHz CL30 (2 Adet)
Soğutucu olarak Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB kullanıyorum.
BIOS ayarları yalnızca Curve Optimizer / All Core -30 olacak şekilde ayarladım. PBO Auto ayarda.
10 dakikalık Cinebench R23 Single Core test sonuçları:
10 dakikalık Cinebench R23 Multi Core test sonuçları:
Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların yorum ve önerileri varsa, zaman ayırıp iletirlerse çok sevinirim.
Teşekkür ederim hocam. Bir kaç konuda @Ayhan Dönmez hocamın mesajlarına rastlamıştım fakat kullanıcı adı aklıma gelmemişti. Müsait olunca döner umarım.
Teşekkür ederim hocam. Bir kaç konuda @Ayhan Dönmez hocamın mesajlarına rastlamıştım fakat kullanıcı adı aklıma gelmemişti. Müsait olunca döner umarım.
Start to analyze your hardware right now! HWiNFO has available as an Installer and Portable version for Windows (32/64-bit) and Portable version for DOS.
Tek çekirdekte böyle bir sonuç aldım. Benimki 9850X3D olduğu için yüksek çıkması normal ama 9600X'ten(eski işlemcim) bile daha düşük puan alması sanırım düşük seviye silikon kullandıklarından. Doğru muyum @Ayhan Dönmez ?
Eki Görüntüle 241704
Tek çekirdekte böyle bir sonuç aldım. Benimki 9850X3D olduğu için yüksek çıkması normal ama 9600X'ten(eski işlemcim) bile daha düşük puan alması sanırım düşük seviye silikon kullandıklarından. Doğru muyum @Ayhan Dönmez ?