Krmm

Üstün
İyi Sosyaller.

Yeni toplayacağım sistemde PSU ve ekran kartı ASUS ROG olacak. Haliyle anakart ve sıvı soğutucuyu da ROG almayı düşünüyordum ama diğer fotodaki 2 parçanın fiyat performans oranı daha iyi duruyor. Sizce hangi fotodaki parçalarla sistem kurmalıyım , ne önerirsiniz ?

2.webp

3.webp

Son düzenleme:
İyi Sosyaller arkadaşlar.

Öncelikle sistemdeki çoğu parçayı netleştirdim. Sadece anakart ve sıvı soğutucu konusunda kararsız kaldım.

Sistemimde PSU ve ekran kartı ASUS ROG olacak. Haliyle alttaki fotolardan 2. alternatif olandaki anakart ve sıvı soğutucuyu alıp komple ROG ekosistem yapasım var. Fakat 1. alternatifin de fiyatı iyi duruyor. Her parçayı ROG yapmayıp bu şekilde de bir sistem kurabilirim.

Siz ne önerirsiniz?

Eki Görüntüle 179874

Eki Görüntüle 179876
2.

@Krmm o soğutucuyu alırsanız tamamen çöpe para atmış olursunus. Arctic LF 3 Pro 360 o attığınızdan birkaç derece daha iyi soğutuyor.

Anakartı MSI X870E Tomahawk yapın alın keyfinize bakın.

@Krmm o soğutucuyu alırsanız tamamen çöpe para atmış olursunus. Arctic LF 3 Pro 360 o attığınızdan birkaç derece daha iyi soğutuyor.

Hocam bu asus'un extreme modeli çok iyi diye biliyordum. Cidden arctic'ten kötüyse 10 bin lira extradan vermek istemem yani. Ha şöyle bir artısı var , LCD ekran olduğu için estetik açıdan gif falan koyardım. Ama şart değil tabi.

Sıvı soğutma olarak arctic okey benim için fakat o gigabyte elite anakartı niye beğenmediniz ? Açıkçası anakart konusunda MSİ ile ciddi anlamda kötü tecrübelerim var. O yüzden MSİ düşünmüyordum. Veya Asus rog X870E-E de alabilirim. Fiyatı 25 bin.

Son düzenleme:

Hocam bu asus'un extreme modeli çok iyi diye biliyordum. Cidden arctic'ten kötüyse 10 bin lira extradan vermek istemem yani. Ha şöyle bir artısı var , LCD ekran olduğu için estetik açıdan gif falan koyardım. Ama şart değil tabi.

Sıvı soğutma olarak arctic okey benim için fakat o gigabyte elite anakartı niye beğenmediniz ? Açıkçası anakart konusunda MSİ ile ciddi anlamda kötü tecrübelerim var. O yüzden MSİ düşünmüyordum. Veya Asus rog X870E-E de alabilirim. Fiyatı 25 bin.
Tomahawk serisinden bir süre uzak durulmalı. Son dönemde iyice cozuttu. Usb port arızaları, ses jakının aşırı kalitesiz davranması, wifi görmemesi vs. vs.

MSI alınacak ise MPG X870E Carbon Wi-Fi.
Asus alınacak ise ROG Strix X870E-E.
Gigabyte alınacaksa X870E Aorus Pro.

Attığınız ROG soğutucu aşırı gereksiz. Arctic ile arasında performans farkı yok. Hatta bir tık Arctic önde. İlla ekran olsun derseniz de şunu öneririm; https://www.akakce.com/islemci-sogu...kyWV_ccDsX_pT6iOmLxXHIP5lnHyIF7waAsobEALw_wcB

Son düzenleyen: Moderatör:
Tomahawk serisinden bir süre uzak durulmalı. Son dönemde iyice cozuttu. Usb port arızaları, ses jakının aşırı kalitesiz davranması, wifi görmemesi vs. vs.

MSI alınacak ise MPG X870E Carbon Wi-Fi.
Asus alınacak ise ROG Strix X870E-E.
Gigabyte alınacaksa X870E Aorus Pro.

Attığınız ROG soğutucu aşırı gereksiz. Arctic ile arasında performans farkı yok. Hatta bir tık Arctic önde. İlla ekran olsun derseniz de şunu öneririm; https://www.akakce.com/islemci-sogu...kyWV_ccDsX_pT6iOmLxXHIP5lnHyIF7waAsobEALw_wcB
Saolun öncelikle, fakat üst mesajımda da dediğim gibi MSI anakart ile yaşadığım sıkıntılı süreçten sonra tekrardan bu firmanın anakartına bulaşasım hiç gelmiyor.

Asus olan X870E-E'yi önermişsiniz fakat soğutucu olarak asus'u önermiyorsunuz. Benim psu ve ekran kartı rog olacağı için anakartı da rog alacaksam son parça olarak soğutucuyu da rog almak isterim. Eğer soğutucu olarak rog önermiyorsanız anakartı da rog almanın mantığı yok gibi. Biraz takıntılıyım anlamışsınızdır :)

Eğer soğutucu arctic olacaksa şayet o halde anakartı da asus ve MSI almayacaksam tek seçenek gigabyte kalıyor. Aorus elite önermeyip aorus pro önermişsiniz. Onun fiyatı baya uçuk şuan. Siz sanırım VRM sıcaklığından dolayı önermediniz aorus elite modelini. Yani sizce bu anakart üzer mi ? Tam olarak neden aorus elite önermiyorsunuz.

Saolun öncelikle, fakat üst mesajımda da dediğim gibi MSI anakart ile yaşadığım sıkıntılı süreçten sonra tekrardan bu firmanın anakartına bulaşasım hiç gelmiyor.

Asus olan X870E-E'yi önermişsiniz fakat soğutucu olarak asus'u önermiyorsunuz. Benim psu ve ekran kartı rog olacağı için anakartı da rog alacaksam son parça olarak soğutucuyu da rog almak isterim. Eğer soğutucu olarak rog önermiyorsanız anakartı da rog almanın mantığı yok gibi. Biraz takıntılıyım anlamışsınızdır :)

Eğer soğutucu arctic olacaksa şayet o halde anakartı da asus ve MSI almayacaksam tek seçenek gigabyte kalıyor. Aorus elite önermeyip aorus pro önermişsiniz. Onun fiyatı baya uçuk şuan. Siz sanırım VRM sıcaklığından dolayı önermediniz aorus elite modelini. Yani sizce bu anakart üzer mi ? Tam olarak neden aorus elite önermiyorsunuz.
Asus sıvı soğutmayı önermeme sebebim aşırı derecede overpriced.

Sıvı soğutmada taviz gösteremem diyorsanız "istekleriniz doğrultusunda" şunu öneririm; https://www.akakce.com/islemci-sogu...6vrAksGVX0AyTvlQV1yxThBPlbV2L3cAaAnMiEALw_wcB

(Normal şartlarda önermem. Arctic, Lian Li vs. varken.)

Anakartta MSI istemediğiniz için Asus ve Gigabyte kalıyor.

Asus'ta tek seçenek zaten ROG Strix X870E-E.
Gelelim Gigabyte tarafına. Aorus Elite, Pro modelin kırpılmış versiyonu. Sizin de yazdığınız gibi en belirgin farkı soğutma performansı.

Pro'nun stoğu bitmiş. Açıkçası yazarken bakmamıştım. 😀

Seçiminizi Gigabyte'tan yana yaparsanız Pro modelini almaya çalışın.

Son düzenleme:
Asus sıvı soğutmayı önermeme sebebip aşırı derecede overpriced.

Sıvı soğutmada taviz gösteremem diyorsanız "istekleriniz doğrultusunda" şunu öneririm; https://www.akakce.com/islemci-sogu...6vrAksGVX0AyTvlQV1yxThBPlbV2L3cAaAnMiEALw_wcB

(Normal şartlarda önermem. Arctic, Lian Li vs. varken.)

Anakartta MSI istemediğiniz için Asus ve Gigabyte kalıyor.

Asus'ta tek seçenek zaten ROG Strix X870E-E.
Gelelim Gigabyte tarafına. Aorus Elite, Pro modelin kırpılmış versiyonu. Sizin de yazdığınız gibi en belirgin farkı soğutma performansı.

Pro'nun stoğu bitmiş. Açıkçası yazarken bakmamıştım. 😀

Seçiminizi Gigabyte'tan yana yaparsanız Pro modelini almaya çalışın.

Tamamdır şimdi oldu işte , o halde 2 seçenek var önümde. Attığınız asus sıvı soğutucuyu inceledikten sonra anakartı da X870E-E alıp bütün sistemi komple rog yapacam. Veyahut arctic sıvı soğutucuyu alıp anakartı da Gigabyte aorus pro alacam. Aorus elite modelini direkt olarak eliyorum. Fakat bu 2. seçenek pek cazip gelmiyor bana. Yani gönlümde asus rog'un yeri bambaşka. Şuan mesela monitör olarak Asus rog 4K oled kullanıyorum. Aşırı memnunum. Böyle bir monitöre de full rog sistem yakışır diye düşünüyordum.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Karar vermek benim için çok zor olacak :D