Üsttede dediğim gibi Arctic vb. soğutmalar dururken bence gerek yok. Konu sahibine "istekleri doğrultusunda" o soğutucuyu önerdim.

Düşündüğünüz anakart top B850 modellerinden biri. "Fakat" o fiyata Gigabyte X870E Aorus Elite daha mantıklı bir tercih olur. Hatta indirimde bir X870E Aorus Pro tadından yenmez. 😀

@Ayhan Dönmez 'in de dediği gibi sadece gaming içinse bunlar bile fazla. Eğer derseniz ki "ben sadece gaming için almayacağım." o zaman bütçenizide arttırıp "E" ibaresi bulunan bir anakart almanız gerekir.

Alternatif olarak X670E modellerinede yönelebilirsiniz. Hem paranızın bir kısmı cebinizde kalmış olur. Örnek olarak: https://www.akakce.com/anakart/en-u...BqtgcAqu2n2-QfbTeYdVpQQgwRpD4a_AaAs82EALw_wcB

Bende R7 9800X3D ve Asus ROG Strix X870E E-Gamin WiFi anakart kullanıyorum.
Almam sebebim tamamen mofset, Asus yazılımı daha stabil ve debug led oluşu.
Benim gözümde bu anakartın 2 tane olumsuz yanı var.
  • Dahili Wi-Fi alıcısı MediaTek ve rezalet. 2.4Ghz bağlantı ile bilgisayarı kullanmayı düşünüyorsanız unutun. Max 2 MB hızı görebildim şaka gibi. 5Ghz'de problem yok ama.
  • Ses chipseti farklı, Asus'un ses EQ değiştirme programı vardı adını unuttum (Sonic studio galiba) onları kullanamıyorsunuz. Aldığım sesler MSI ve diğer Asus anakartlara göre daha kötü.

@Recep Baltaş siz de fikrinizi belirtir misiniz Recep Bey.

Asus sıvı soğutmayı önermeme sebebim aşırı derecede overpriced.

Sıvı soğutmada taviz gösteremem diyorsanız "istekleriniz doğrultusunda" şunu öneririm; https://www.akakce.com/islemci-sogu...6vrAksGVX0AyTvlQV1yxThBPlbV2L3cAaAnMiEALw_wcB

(Normal şartlarda önermem. Arctic, Lian Li vs. varken.)

Anakartta MSI istemediğiniz için Asus ve Gigabyte kalıyor.

Asus'ta tek seçenek zaten ROG Strix X870E-E.
Gelelim Gigabyte tarafına. Aorus Elite, Pro modelin kırpılmış versiyonu. Sizin de yazdığınız gibi en belirgin farkı soğutma performansı.

Pro'nun stoğu bitmiş. Açıkçası yazarken bakmamıştım. 😀

Seçiminizi Gigabyte'tan yana yaparsanız Pro modelini almaya çalışın.
Hocam merhabalar. Ben dün akşamdan beri düşünüp taşındım. Anakart ve ram konusunda 2 seçenek oluşturdum. Artık kesin kararlıyım bu 2 seçenek konusunda. Tabi bu süreçte sizin önerinizi de gözönünde bulundurdum. Rica etsem son açtığım konuya gelip yardımcı olur musunuz. Sizin fikrinizi merak ediyorum.

Son düzenleme: