RAM fiyatları çok agresif o yüzden agresif olmamaya özen gösteriyorum. açıkçası biraz daha makul değerler toplum tarafından kabul edilen değerleri kullanıyorum desem daha doğru olur.
Deadfellow üstadın bir lafı var, soğuttuğun müddetçe Hynix'e hiçbir şey olmaz derdi. Hakikaten de öyle, globalde de artık bu anlaşıldı. Diğerleri için garanti yok ama Hynix'te degradasyon yok. 1.8 ve üzeri tehlikeli. Rehberde detaylıca değindim bunlara. 1.95 kısa süreli Bench dahi verdik, yine tık yok. @Blorp42
Bu arada bu yaptığın ayarların çoğu 3-4 ay sonra stabil olmayacak, hava ısınacağı için çoğu ayarı değiştirmen gerekecek. O yüzden kış&yaz uğraşmak istemıyorsan genel olarak voltajları biraz yükseltmelisin yaz ayında da stabil kullanmak için. Ama voltajları yükselttiginde sıcaklığı kontrol edemıyorsan bu sefer farklı bir ayar yapmalısın. Voltaj konusunda da tedirdin olduğunu gördüğüm için de limit testi değil de daha kullanıcı dostu ayarları kullanmak daha doğru olur. FCLK genel olarak voltaj istemez direkt silikon kalitesi ve sıcaklıkla alakalı. 6000 yerine 6400 FCLK Sync deneyebilirsin...
Özet ekranı ilet yine de, @muhammetaktas122 2V vakası yaşanmasın. MSI'de bu işler geri dönüşsüz, biliyorsun. @MSI Türkiye hata affetmiyor. Bilet tek taraflı, gidiş dönüş yok.