Satışı kolay olsun istiyorsan 5080 al, 9070XT PT/AI ile işi olmayanlar için. NVIDIA her yola gelir iPhone gibi düşün 2. eli her daim hareketli ve değerli. En ucuz 5080 Neyse ondan çek, undervolt basacağız bitecek, MSI'lara fazla para bayılmaya gerek yok, kartı satarken furmark testini koyacaksın uv'li zaten serin ve hızlı alıcıdan yana da problem olmaz.
Anladım undervolt yada overclock düşünmüyorum geldiği gibi stok kullanmayı düşünüyorum da 5080 alırsam ilerde satıp 6000 serisine geçemem yani o ekran kartı kalır bende uzun bir süre. Gittiği yere kadar artık 6-8-10 kaç yıl olursa.

Aslında şu an en ucuz 9070 XT 40000 liraya Gigabyte Gaming OC iken bence en iyi 9070 XT modeli olan Asus Prime 41000 lira, ben olsam Asus Prime'ı alırım. 9070 XT'ler içinde en iyisi bence.

12 pin bağlantısı senin PSU'da direkt var PCIE5 adı altında, ben direkt o bağlantıya güvenmiyorum 12 pinden 400W ve üzeri vermesi gerektiği durumlarda, ki 5080 de tam olarak bu durumda. 9070 XT Prime modelinde 304W kağıt üzerinde değer bazen 350W bile görüyor, anlık max değer 500W bile görebilir şansa göre, fakat 3 adet 8 pin bağlantısı var. 24 pinden yani 24 kablodan akan genellikle 350W mı daha güvenilir duruyor yoksa 12 pinden yani 12 kablodan akan genellikle 400W mı?

Sonra şöyle durumlar görüyoruz:

Eskiden dönüştürücüye veya ek kabloya (şu attığın ışıklı olan) suç atarlardı ama PCIE5 direkt PSU'lara eklenince 12 pin bağlantının kendisine suç atılmaya başlandı.

Ve 9070 XT Prime için 16 değil 24 pinlik PCIE lazım yani ek kablo sadece 2 yuvayı doldurur, birini PSU'nun kendi kablosunu takman gerekir.

2 tane 8 pin olan model olarak Gigabyte Gaming OC var ek kabloya tam uysun dersen.

9070 XT de 5080 de güncel mimari olduğu için ikisinde de şansına da bağlı olarak sağlam undervolt yapıp güç tüketimini düşürebilirsin performans kaybı olmadan.

9070XT de 5080 alsak bu durumda Lian Li Strimmer almamı öner miyor musunuz yani? Güvenlik açısından problem oluşturacaksa almayabilirim. Parça güvenliği RGB’den önemli sonuçta. Dediğim gibi 5080 alırsam satmam gittiği yere kadar kullanırım.

Bu da mantıklı, 95 bine MSI alana kadar 70 bine indirimde bulduğun en ucuz model 5080'i alıp geçebilirsin, takılan soğutmaya göre silikon kalite düzeyi değişecek hali yok. Işıklı PSU ek kablosuna da 12 pin olduğu için direkt uyar. UV yapınca 12 pin kablo erime riski de çok azalıyor, zaten nadir yaşanan bir şey.
Doğrudur da UV yada OC düşünmüyorum geldiği gibi kullanmayı düşünüyorum ama strimmer wireless problem olacaksa hangi ekran kartını alırsam alayım almaktan vazgeçebilirim herhangi bir risk barındırıyorsa. Parça güvenliği daha önemli RGB’den.