karadayi

Çalışkan
Merhaba,

9800X3D işlemcisi için sıvı soğutucu bakıyorum. DeepCool LT720 düşünüyorum çünkü 4.200 TL skalasında başka F/P olarak şu an alınabilecek soğutucu yok gibi duruyor. Alternatif başka soğutucu önerilerinize açığım.

Sıvı olması şart mı?

Aynı işlemci için, Thermalright peerless Assassin 140 kullanıyorum. Memnun kaldım, yeriniz varsa tavsiye ederim. Kasa kapağı açık kullanıyorum.

Sıvı olması şart mı?

Aynı işlemci için, Thermalright peerless Assassin 140 kullanıyorum. Memnun kaldım, yeriniz varsa tavsiye ederim. Kasa kapağı açık kullanıyorum.

İyi macun ve güçlendirme kiti bütçenize uygun olur. Çoğu sıvıdan iyi performans verir.

Sıvı olması şart mı?

İyi macun ve güçlendirme kiti bütçenize uygun olur. Çoğu sıvıdan iyi performans verir.
İşlemci çok fazla voltaj çekip ısınan bir işlemci değil biliyorum fakat iyi bir sistem kurmaya çalışıyorum ve bu sisteme de sıvı soğutma yakışır diye düşünüyorum. Ayrıca zaten bu fiyatın üzerine 1000 TL koyup bahsettiğim sıvı soğutucuyu almak uzun ömürlük açısından daha mantıklı geliyor. Segmentine göre fiyatı çok uygun geldi sadece onu anlayamadım.

İşlemci çok fazla voltaj çekip ısınan bir işlemci değil biliyorum fakat iyi bir sistem kurmaya çalışıyorum ve bu sisteme de sıvı soğutma yakışır diye düşünüyorum. Ayrıca zaten bu fiyatın üzerine 1.000 TL koyup bahsettiğim sıvı soğutucuyu almak uzun ömürlük açısından daha mantıklı geliyor. Segmentine göre fiyatı çok uygun geldi sadece onu anlayamadım.

Düşüncelerinize katılmıyorum. Hava soğutma tak unut, işlemci gayet yüksek W çekiyor. R7 7800X3D testlerde 105W çeker, bu işlemci 140W civarı ulaşır. Görsel olarak sıvı soğutma daha iyi, tercih sizin. Tavsiye olarak belirtmek istedim.

Kasa modeliniz nedir? Sigiyorsa ve gorunumu sizin icin sorun olmayacaksa LFII 420'nin fiyati oldukca guzel su an, LT720'den ucuz hatta. Onu da dusunebilirsiniz. Bunun disinda LT720 de guzel bir urun.

AM5 icin ''guclendirme kit''lerinin amaci sanilanin aksine LGA 1700 CPU'lardakiyle ayni degil. AM5 icin yapilan guclendirme kitlerinin amaci IHS bosluklarini kapatarak, termal macun girmesini onlemek. Termallere pek bir etkisi yok, bu yuzden almaniz da sart degil.

Düşüncelerinize katılmıyorum. Hava soğutma tak unut, işlemci gayet yüksek W çekiyor. R7 7800X3D testlerde 105W çeker, bu işlemci 140W civarı ulaşır. Görsel olarak sıvı soğutma daha iyi, tercih sizin. Tavsiye olarak belirtmek istedim.
9800x3d, 7800x3d'ye göre daha serin çalışır hatta 7800x3D işlemci de sıvı soğutma elzemken 9800x3D kule tipiyle çok rahat çalışmasının sebebi budur.

Kasa modeliniz nedir? Sigiyorsa ve gorunumu sizin icin sorun olmayacaksa LFII 420'nin fiyati oldukca guzel su an, LT720'den ucuz hatta. Onu da dusunebilirsiniz. Bunun disinda LT720 de guzel bir urun.

AM5 icin ''guclendirme kit''lerinin amaci sanilanin aksine LGA 1700 CPU'lardakiyle ayni degil. AM5 icin yapilan guclendirme kitlerinin amaci IHS bosluklarini kapatarak, termal macun girmesini onlemek. Termallere pek bir etkisi yok, bu yuzden almaniz da sart degil.
Kasa daha almadım Asus A32 Plus düşünüyorum hocam, 360 mm destekliyor.

2 ürünüde kullandım. W değeri 9800 daha yüksek.
Daha yüksek olabilir fakat çok daha serin çalışıyor. 9800x3D onun için tek çekirdek de olmak üzere çok güçlü bir işlemci. 7800x3D'nin fiyat anlamında ölmesinin sebebi de bu. Sıcaklık.

Kasa daha almadım ASUS A32 Plus düşünüyorum hocam, 360 mm destekliyor.

Daha yüksek olabilir fakat çok daha serin çalışıyor. 9800X3D onun için tek çekirdek de olmak üzere çok güçlü bir işlemci. 7800X3D'nin fiyat anlamında ölmesinin sebebi de bu. Sıcaklık.

Buna katılıyorum. Mimari olarak güncelendi. 9800X3D aldanmayın, ısınmamasına çok yüksek W çekiyor.