Bütçe
30-35.000 TL

Kasam şu şekilde hocam;

mATX mi yoksa ATX mi almalıyım?

Kasam şu şekilde hocam;

mATX mi yoksa ATX mi almalıyım?
Ben şahsen mATX anakart almam bir daha. Ekran kartı ve diğer parçalar çok iç içe duruyor. ATX görüntü olarak daha iyi.

Ama bu etkenler, özellik olarak ATX anakartı mATX anakarttan daha iyi yapmıyor. RAM'lere O.C yaparım, Manuel Timing girerim diyorsanız B850M Force, normal kullanıcıyım ellemem diyorsanız Eagle seçebilirsiniz.

Ben şahsen mATX anakart almam bir daha. Ekran kartı ve diğer parçalar çok iç içe duruyor. ATX görüntü olarak daha iyi.

Ama bu etkenler, özellik olarak ATX anakartı mATX anakarttan daha iyi yapmıyor. RAM'lere O.C yaparım, manuel timing girerim diyorsanız B850M Force, normal kullanıcıyım ellemem diyorsanız eagle seçebilirsiniz.

Aslında biraz klasik kullanıcıyım. Sistemi kurayım ve hiçbir şeyine ellemeyeyim diye düşünüyorum. Pek anlamadığımdan dolayı OC işlemi bana biraz riskli geliyor gibi.

Problem değil hocam.
eagle ile diğer anakart özellik olarak aynı anladığım kadarıyla.
B850M Force O.C olarak daha iyi.
OC yapmadan performans olarak hangisinden daha iyi verimi alabilirim? Veya çok bir şey fark etmez mi?
İkisinden de yeterli verim alırsınız, iyi modeller. Sizin senaryonuzda fark eden bir şey olmaz muhtemelen.