Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

olympus

Çalışkan
Merhaba öncelikle, sadece Valorant'ta yaşadığım bir drop sorunu var. Sebebini bir türlü çözemedim. Sorunum şu şekildedir: Oyuna girerken ve oyunu ilk açtığım herhangi bir oyun modunda 1 2 dakika geçtikten sonra bir anda bir tane takılma yaşıyorum ve bu takılmadan sonra sabit bir şekilde 3 saniye arayla FPS düşmesi yiyorum. Bazen uzun takılmalarda sanki mavi ekran yicekmişim gibi bir ses geliyor dııt diye 2 3 saniye sürüyor gidiyor droplar olunca oluyor. Bunu sadece Valorant'ta yaşıyorum oyun açıldığında bir şey yok, 2 dk geçtikten sonra başlıyor, ekran kartı ve işlemci modeli başlıkta yazıyor, ekstra olarak anakartım X870 GAMING Max WI-FI7 ve RAM'lerim de G.Skill 2x16 32 GB CL32 EXPO bulunmakta. Çoğu şeyi denedim. Driver yenileme, Windows güncelleme, oyun sil yükle, BIOS ayarları, format bile attım, format atınca ilk başlarda olmuyordu sonradan bir şey oluyor gene başlıyor. Ayrıca yapay zekaya danıştıgımda ekipmanlardan olabileceğini söylüyor. Klavyem Darmoshark K68 / mouse Logitech G PRO Superlight 2.
İkisi de 8000 Hz olduğu için olabilir diyor yapay zeka fakat 1000'de kullansam da silsem de hiçbir şekilde çözemedim. Pingten olabileceğini düşündüm, o da çözüm değil. Sadece Valorant'ta olması ve çoğu çözümü denedim ama sonuç yok. Aygıt Yöneticisi'nden bazı USB hizmetlerini devre dışı bıraktım, o da olmadı. Güç ayarları yaptım olmadı, NVIDIA ayarları yaptım olmadı. Fikrim yok açıkçası ayrıca Kablosuz internet kullanıyorum anakartın kendi adaptörü var kablosuz internet sağlayan onu kullanıyorum ama onunla alakası oldugunu zannetmiyorum diğer oyunlarda sıkıntı yok çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Drop yediğiniz zamanlarda Olay Görüntüleyicisini açın. Yönetim Olaylarını kontrol edin bir hata gözüküyor mu?

Bir de Aygıt Yöneticisinde Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller'i devre dışı bırakıp tekrar deneyin. Ethernet kullanmasanız bile droplara sebep olabiliyor. Gerçi bu çözüm yöntemini genelde Fortnite için yapıyorlar fakat belki Valorant için de işe yarayabilir.
Sende de aynı sorun mu var yoksa.

Sadece Valorant'ta bu sorunu yaşıyorum donanım sorunlu olsaydı diğer oyunlarda da yaşamaz mıydım bu sorunu NVIDIA'nın son 3 sürümünü denedim olmadı port değiştirmeleride yaptım o da olmadı Wi-Fi Bluetooth gibi driverları güncelledim BIOS ayarlarına bakacağım tekrar güncelleme EXPO ayarları vs.

Sıcaklık değerleriniz normal mi ve sorunu video çekip paylaşırsanız daha net anlayabiliriz vl işlemci kulanıyor CS2 bir bakın onda sorun var mı diye bende Valorant'a çok sorun yaşadım PSU anakart RAM işlemci ekran kartı ekran mouse klavye monitör güç kablosu DP kablosu M.2 akım korumalı priz Ethernet kablosu kulaklık modem Wi-Fi kanal ayarları her şey değiştim mouse kablolu bir kulanın belki çakışma yapıyordur.

Sıcaklık değerleriniz normal mi ve sorunu video çekip paylaşırsanız daha net anlayabiliriz vl işlemci kulanıyor CS2 bir bakın onda sorun var mı diye bende Valorant'a çok sorun yaşadım PSU anakart RAM işlemci ekran kartı ekran mouse klavye monitör güç kablosu DP kablosu M.2 akım korumalı priz Ethernet kablosu kulaklık modem Wi-Fi kanal ayarları her şey değiştim mouse kablolu bir kulanın belki çakışma yapıyordur.
sıcaklık değerleri normal cs 2 de hiç bir sorunum yok fps değerlerim çok iyi mouse değiştirdim eski mouse umuda taktım olmadı valorantı açıyorum herhangi bir moda giriyorum başlıyor droplanmaya stabil bir şekilde oyunu kapatıyorum sistem normale dönüyor

Sıcaklık değerleri normal CS 2 de hiçbir sorunum yok FPS değerlerim çok iyi mouse değiştirdim eski mouse umuda taktım olmadı Valorant'ı açıyorum herhangi bir moda giriyorum başlıyor droplanmaya stabil bir şekilde oyunu kapatıyorum sistem normale dönüyor.

Video paylaşın kablolu mouse takın tmp açıkmı ve Windows üzerinden bellek bütünlüğü ayarı açıkmı.

Sıcaklık değerleri normal CS 2 de hiçbir sorunum yok FPS değerlerim çok iyi mouse değiştirdim eski mouse umuda taktım olmadı Valorant'ı açıyorum herhangi bir moda giriyorum başlıyor droplanmaya stabil bir şekilde oyunu kapatıyorum sistem normale dönüyor.

Sorunun Wi-Fi oldugunu düşünüyorum Ethernet kablosu takıp Wi-Fi driver silip BIOS'tan kapatın ve deneyimleyin bence bir driver sorunu var ortada.

Son düzenleme:
Drop yediğiniz zamanlarda Olay Görüntüleyicisini açın. Yönetim Olaylarını kontrol edin bir hata gözüküyor mu?

Bir de Aygıt Yöneticisinde Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller'i devre dışı bırakıp tekrar deneyin. Ethernet kullanmasanız bile droplara sebep olabiliyor. Gerçi bu çözüm yöntemini genelde Fortnite için yapıyorlar fakat belki Valorant için de işe yarayabilir.

Çözüm

Video paylaşın kablolu mouse takın tmp açıkmı ve Windows üzerinden bellek bütünlüğü ayarı açıkmı.

Sorunun Wi-Fi oldugunu düşünüyorum Ethernet kablosu takıp Wi-Fi driver silip BIOS'tan kapatın ve deneyimleyin bence bir driver sorunu var ortada.
onuda deneyeceğim tekrar ama olmamıştı diye hatırlıyorum

deneyeceğim ama wifi taraflı oldugunu sanmyorum tabi farklı bir driver da çakışıyo olabilir wifi ile alakalı

yapay zeka bana bir tane uygulama önermişti usb kontrolü için latencymon diye onu kurup bakmıştım bir tane kısım vardı sorunla ilgili bilgi belirten onu da tekrar bakıp paylaşacağım

Senin mouse ve klavyen 8000Hz/4000Hz kapasiteli. Valorant motoru, bu kadar sık gelen veri paketlerini işlemeye çalışırken işlemciyi boğuyor. Fareyi 1000Hz'e çeksen bile, eğer oyun içinde bu ayar kapalıysa veya mouse yazılımın arkada veri pompalamaya devam ediyorsa takılma yaşarsın.

Valorant'ı aç > Ayarlar > Genel > Saf Girdi Süresi ayarını mutlaka AÇIK yap. Bu, farenin işlemciyi bypass ederek direkt oyun motoruyla konuşmasını sağlar.
baktım da genel ayarlarda saf girdi süresi diye bir ayar yok varsa da ben bulamadım ismi farklı bir şey mi ?

Son düzenleme:
Onu da deneyeceğim tekrar ama olmamıştı diye hatırlıyorum.

Deneyeceğim ama Wi-Fi taraflı oldugunu sanmyorum tabii farklı bir driver da çakışıyor olabilir Wi-Fi ile alakalı.

Yapay zeka bana bir tane uygulama önermişti USB kontrolü için LatencyMon diye onu kurup bakmıştım bir tane kısım vardı sorunla ilgili bilgi belirten onu da tekrar bakıp paylaşacağım.

Baktım da genel ayarlarda saf girdi süresi diye bir ayar yok varsa da ben bulamadım ismi farklı bir şey mi?

O eskidenki artık otomotik açık.

hata kısmında en yüksek sayılar görselde bulunmakta buradan nasıl bir sonuç çıkarıcaz veya çözümü nedir

O eskidenki artık otomotik açık.
hmm anladım

yapay zeka bu görsele wifi ağ bağlantı bozukluklarından diyor realtek ağ sürücüsü

çözüldü çok sağ olun realtek 2.5gbe yi kaldırdım ethernetten kalma driver tetikliyormuş demek ki kablosuz interneti

hata kısmında en yüksek sayılar görselde bulunmakta buradan nasıl bir sonuç çıkarıcaz veya çözümü nedir

hmm anladım

yapay zeka bu görsele wifi ağ bağlantı bozukluklarından diyor realtek ağ sürücüsü

çözüldü çok sağ olun realtek 2.5gbe yi kaldırdım ethernetten kalma driver tetikliyormuş demek ki kablosuz interneti bunla beraber pingimde dalgasızdı o da düzeldi

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-29 192103.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-29 192103.webp
    12 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Sorunun çözülmesine sevindim. Eğer bir gün Ethernet'e ihtiyacınız olursa bu siteden "Win10/Win11 Auto Installation Program (NDIS) - Not Support Power Saving" olanı indirip kurabilirsiniz. Bu problemi ethernet aktifken çözüyor diye biliyorum.

Sorunun çözülmesine sevindim. Eğer bir gün Ethernet'e ihtiyacınız olursa bu siteden "Win10/Win11 Auto Installation Program (NDIS) - Not Support Power Saving" olanı indirip kurabilirsiniz. Bu problemi ethernet aktifken çözüyor diye biliyorum.
tamamdır çok sağ olun

birde sadece kablosuz kullanacaksak biosdan realtek lan drivers seçeneğini disable yapabiliriz sürücüleri direk devre dışı bırakıyor bir daha kaldırmakla uğraşmayın

Son düzenleme: