Çözüldü R7 9800X3D & RTX 4080 Super yeni sistemde mavi ekran hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RoNiX

Çalışkan
  • Anakart: ASUS B650 MA Wi-Fi 2
  • İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
  • Ekran kartı: ASUS TUF RTX 4080 Super
  • İşletim sistemi: Windows 11

Merhaba dostlar, son zamanlarda tadımı çok kaçıran bir durum bu sürekli mavi ekran hatası yiyorum aldığım son 3 hatayı linkte paylaşıyorum sistemi toplayalı birkaç ay oldu ancak mavi ekran sorunlarının ardı arkası kesilmiyor mavi - Google Drive

Çözüm
BIOS sıfırlayıp hiçbir ayara dokunmadan kullanmayı dene lütfen.

Bellek frekansını hangi ayar ile yükselttin?

XMP ile yükselttim. Format sonrası şimdiye kadar hiç mavi ekran hatası almadım, sanırım çözüm format atmak oldu.
Durum dediğim gibi. Bu sağlık göstergeleri sadece deneyimime dayanarak benim için bir kesinlik sağlamıyor. Çokca %100 sağlıklı diskten mavi ekran yiyenleri gördüm ki özellikle bu daha çok M.2 SSD'lerde yaygın oldu. Öncelikle RAM'lerini kontrol et ve sonuca bakalım. Eğer bu sırada tekrardan mavi ekran alırsan sistemdeki dosyaları tekrardan yolla.

İfadeler: 99
Mem86 testi yaptım 4 saat 4 dakika sürdü ve hiçbir soruna rastlanamadı. Bilgisayarı formatlıyorum bu gece umarım sorun çözülür. Çözülmezse incelemeye göndereceğim. Yardımların için çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sıfırlayıp hiçbir ayara dokunmadan kullanmayı dene lütfen.

Bellek frekansını hangi ayar ile yükselttin?

XMP ile yükselttim. Format sonrası şimdiye kadar hiç mavi ekran hatası almadım, sanırım çözüm format atmak oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…