ggbye
Başarılı
Mesele yetmesi veya yetmemesi değil ki hocam. Sonuçta para verip alıyoruz. Ortada çip krizi de varken niye donanımın izin verdiği performansı da kullanmayalım ki?
Ne gerekliyse yapmaya hazırım.
Mesele yetmesi veya yetmemesi değil ki hocam. Sonuçta para verip alıyoruz. Ortada çip krizi de varken niye donanımın izin verdiği performansı da kullanmayalım ki?
İşlemci için @SunseTTime ve @LH44 hocam bakabilir. Ekran kartı için de belli bir yere kadar yardımcı olabilirim ama mantık basit. Sadece Valorant oynamadığınızı düşünecek olursak değer bence.
@ggbye, RAM'in a-die olduğu kesinse şu ayarları uygulayın:
BIOS kesinlikle güncel olsun. Ve BIOS default ayarlarda yapın.
IGPU'yu kapatın, Advanced-NB Configuration-ıntegrated Graphics disabled kalsın.
Fan dayamanız önemli "Refresh interval = 65k" değeri testte patlayabiliyor sıcaklıktan. Oyunlarda sorun olmaz.
High voltage mod açın, vdd 1.55 / vddq 1.45 / vddıo 1.4 olsun.
6000MT/s için OCCT'nin testi yetiyor. CPU + RAM Extreme + large mod, 1 saat.
Mcr-pdm stabillikten emin olana kadar disabled.
Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro settings Nitro-enabe robust train-enable RX-1 tx-2 Control line-1 RX-tx burst Length-8x/8x
Bunların hepsi 1:1 mod bu arada. Onu atlamayayım.
Test esnasında da HWiNFO açık kalsın. Sıcaklık değerlerini kontrol ederiz.
OCCT, Cinebench, Prime95 testlerini yapın işlemci için.
Ekran kartı için OCCT ve FurMark.
Başka oyunlarda bir değişiklik hisssediyor musunuz?
Başka oyun oynamıyorum bu oyuna başlatanıda emeği geçeni de her gün tüm iyi niyetimle anıyorum.
Başka oyun oynamıyorum bu oyuna başlatanıda emeği geçeni de her gün tüm iyi niyetimle anıyorum.
İşten çıkıp direk uyuyacağım hocam yarın sabah veya gece 4-5 gibi aktif olursanız yapalım.
@ggbye, RAM'in a-die olduğu kesinse şu ayarları uygulayın:
BIOS kesinlikle güncel olsun. Ve BIOS default ayarlarda yapın.
IGPU'yu kapatın, Advanced-NB Configuration-ıntegrated Graphics disabled kalsın.
Fan dayamanız önemli "Refresh interval = 65k" değeri testte patlayabiliyor sıcaklıktan. Oyunlarda sorun olmaz.
High voltage mod açın, vdd 1.55 / vddq 1.45 / vddıo 1.4 olsun.
6000MT/s için OCCT'nin testi yetiyor. CPU + RAM Extreme + large mod, 1 saat.
Mcr-pdm stabillikten emin olana kadar disabled.
Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro settings Nitro-enabe robust train-enable RX-1 tx-2 Control line-1 RX-tx burst Length-8x/8x
Bunların hepsi 1:1 mod bu arada. Onu atlamayayım.
Test esnasında da HWiNFO açık kalsın. Sıcaklık değerlerini kontrol ederiz.
OCCT, Cinebench, Prime95 testlerini yapın işlemci için.
Ekran kartı için OCCT ve FurMark.
Başka oyunlarda bir değişiklik hisssediyor musunuz?
İşten çıkıp direk uyuyacağım hocam yarın sabah veya gece 4-5 gibi aktif olursanız yapalım.
@Dangster3532 maddi olarak çok yıprattı bir Egea alırdım 2017 hayır değişen bir şeyde olsaydı içim soğurdu galiba tam verim almak için Ryzen 13 9999X3D kulanmam gerek.
Hocam dediklerinizi yaptım bir vantilatör kasaya tutum OCCT yaptığımda 3K CPU error dedi PC reset attı ayarlarımı yanlış yaptım bir bakar mısınız timinglere.
![]()
Böyle bir uyarı verdi ayarları nasıl olacak bunun.
![]()
Var mı? Bir sorun ayarlarda niye o kadar uyarı verdi ek olarak RAM test Pro yaptım 4dk oda uyarı verdi RAM sıcaklıkları 40 derece falandı.
Isınması imkansız.
@ggbye, a-die değil o halde. Bunu belirtmiştim üstte. A ile m farklı aralıktaki tRFC değerlerini boot ediyor.
Üstte "yazdıklarıma" ek;
6400 C32 1:1 mod, uclk = mclk ve 2133 FCLK, Nitro kısmı 2-3-1, bias 0-1 ve 8X-8X olsun. Vddg değerleri doğru, vddp 1.15 olsun. M-die açması lazım 6400 C32. silikon iyiyse açması lazım.
@Dangster3532 maddi olarak çok yıprattı bir Egea alırdım 2017 hayır değişen bir şeyde olsaydı içim soğurdu galiba tam verim almak için Ryzen 13 9999X3D kulanmam gerek.
Hocam dediklerinizi yaptım bir vantilatör kasaya tutum OCCT yaptığımda 3K CPU error dedi PC reset attı ayarlarımı yanlış yaptım bir bakar mısınız timinglere.
Eki Görüntüle 216093
Böyle bir uyarı verdi ayarları nasıl olacak bunun.
Eki Görüntüle 216094
Var mı? Bir sorun ayarlarda niye o kadar uyarı verdi ek olarak RAM test Pro yaptım 4dk oda uyarı verdi RAM sıcaklıkları 40 derece falandı.
Isınması imkansız.
@Ayhan Dönmez hocam musait misiniz?
@LH44 hocam şu timinglere bakar mısınız bu RAM'ın ısınması imkansız 40 derece error verdi bir hata var timing ayarlarında.
Eki Görüntüle 216102
@ggbye cebinde tornavidayla gezmeden bu iş olmaz. Dr zorlar. Bunları gir, 1.62-1.64 vdd ver. Vddq 1.45, vdd IO 1.4 kalsın. SoC 1.3, vddp 1.1-1.15 kalsın. Timing'leri eksiksiz gir, karıştırma. Fan üflet. @LH44 tornavida ile müdahale eder bir durum olursa.