Pda enumeration ayarını sequential alabilirsin mcr disabled bırakırsan. Enabled kalırsa mavi ekrana düşer.) Bunu hiç duymadım ve anlamadım dokunmasak olmaz mı?

Kapak sürekli açık kasa aşağıda duruyor yukarı alayım mı?

Fan düzenini değiştir. Boş yere ısınıyor parçalar. Şu an nasıl ki 45-50 arası kaldı IOD + RAM sıcaklığı. Aynen öyle kalacak şekilde ayarla. Nasıl yapacağın sana kalmış.

Memory Context Restore ve Power Down ayarlarını ikisini de Disabled bırak. DRAM Timings içinde bu ikisi üstte. Gear Auto bırak. DRAM PDA Enumeration ayarını arat, bunu Sequential olarak değiştir. MCR Disabled ile problem olmaz. MCR Enabled kalırsa mavi ekran veriyor. Eskiden Power Down ayarı da mavi ekrana düşüyordu, onu şu anda düzelttiler. B650 çipsette hala mavi ekran sebebi. B850-X870 çipsette sorun yok. Ama PDA için MCR kapalı kalması lazım. Training hafızada tutmayacak, daha iyi uzun vade.

Fan düzenini değiştir. Boş yere ısınıyor parçalar. Şu an nasıl ki 45-50 arası kaldı ıod + RAM sıcaklığı. Aynen öyle kalacak şekilde ayarla. Nasıl yapacağın sana kalmış.

Memory context restore ve Power down ayarlarını ikisini de disabled bırak. DRAM timings içinde bu ikisi üstte. Gear Auto bırak. DRAM pda enumeration ayarını arat, bunu sequential olarak değiştir. Mcr disabled ile problem olmaz. Mcr enabled kalırsa mavi ekran veriyor. Eskiden Power down ayarı da mavi ekrana düşüyordu, onu şu anda düzelttiler. Pda için mcr kapalı kalması lazım. Training hafızada tutmayacak, daha iyi uzun vade.

Tamam şimdi anladım. PSS Suport bu ne işe yarıyor? CPU swap APU yapayım mı? Bir de bu ne işe yarıyor, natıve aspm kapat demiştin. Unutuyorsun hemen hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam şimdi anladım pss suport bu ne işe yarıyor CPU swap APU yapayım mı bir de bu ne işe tyarıyor natıve aspm kalat demiştin bir de unutuyon hemen hocam.

Bu dediklerimi uygula, vantilatörü aç tekrardan. Teste alırsın, APU belleği ve İMC'yi zorluyor. Stabilite bozmayacağından emin ol.

Swap APU yap. Native ASPM ve CPU ASPM ayarlarını ikisini de Disabled bırak. ErP ayarını S4+S5 yapabilirsin ekstra. PCIE X16 Gen5 slotunu Gen5 olarak seç ve X16 Mode olsun.

@ggbye Bu kısımları ilave et.

Bu dediklerimi uygula, vantilatörü aç tekrardan. Teste alırsın, APU belleği ve Imc'yi zorluyor. Stabilite bozmayacağından emin ol.

Swap APU yap. Native aspm ve CPU aspm ayarlarını ikisini de disabled bırak. ErP ayarını S4+S5 yapabilirsin ekstra. PCI-e X16 gen5 slotunu gen5 olarak seç ve X16 mode olsun.

@ggbye bu kısımları ilave et.

ErP ayarını S4+S5 hocam bunu da açıklar mısınız? Yarın ben BIOS girip tek tek yapacağım. Neler değiştiğimi tek tek açıklayacağım. MSI Afterburner ile test edip paylaşacağım. Önerdiğin ayarlar varsa yapabilirim. Sadece SVM mode kapatamam, Valorant onu acık tutmayı şart koşuyor.

Bu dediklerimi uygula, vantilatörü aç tekrardan. Teste alırsın, APU belleği ve Imc'yi zorluyor. Stabilite bozmayacağından emin ol.

Swap APU yap. Native aspm ve CPU aspm ayarlarını ikisini de disabled bırak. ErP ayarını S4+S5 yapabilirsin ekstra. PCI-e X16 gen5 slotunu gen5 olarak seç ve X16 mode olsun.

@ggbye bu kısımları ilave et.

MSI anakarta chipset R7 7800X3D varken gen4 görüyordu. Bunda neden gen5 seçemiyor CPU için?

Son düzenleyen: Moderatör:
ErP ayarını S4+S5 hocam bunu da açıklar mısınız? Yarın ben BIOS girip tek tek yapacağım. Neler değiştiğimi tek tek açıklayacağım. MSI Afterburner ile test edip paylaşacağım. Önerdiğin ayarlar varsa yapabilirim. Sadece SVM mode kapatamam, Valorant onu acık tutmayı şart koşuyor.

MSI anakarta chipset R7 7800X3D varken gen4 görüyordu. Bunda neden gen5 seçemiyor CPU için?

X16 slot için Gen5 seçebilirsin o kısmı. PCIE Link altında bu ayarlar. ErP ayarı opsiyonel. TUF'ta RGB yok anakartta, o açıdan önemli değil. ROG falan kullansaydın bu ayara gerek vardı aslında. Diğer dediklerimi geçirip tekrardan teste al. Ekstra bir şeye gerek yok. Çok detaylı ayarlar var ama gereksiz sana. Bu kadar BIOS ile oynanmayı gerektirecek bir durum sende yok. 6200 C26 açtın zaten. IMC limittesin Dual Rank için. Bu kartlarda 6400 açamazsın DR'yi. Golden IMC lazım. VDD kısmını da yine 1.65 üzeri çok uygun olmaz sana.

Furmak ekran kartı için ne kadar süre önerirsiniz? 1 saat yeter mi? CPU ve RAM stres testine soktuk, onu da bir yoralım.

Furmak ekran kartı için ne kadar sire önerirsiniz 1 saat yeter mi CPU ve RAM stres testine soktuk onu da bir yoralım.

Furmark çok önermem. 3D Mark Steel Nomad tarzı mantıklı olur. Furmark kullanacaksan Furmark 2.0 indir, onu ayarlardan özelleştir bir miktar. Furmark KNOT OpenGL aç, 1440P ve MSAA x4 yeterli gelir. Options kısmından ayarlarsın. GPU-Z sensörlerden izleyebilirsin değerleri. 5070 için statik Overclock yap. Rehberler var YouTube üzerinde.

@Ayhan Dönmez BIOS için dediklerini yaptım.

Hocam şimdi arkada latecy mon çalıştırdım Core Temp açık MSI Afterburner indirip kurdum NVIDIA 577 sürümünü indirdim oyuna falan da girdim yani biraz CPU meşkul ettim şöyle bir uyarı aldım
Conclusion: Your System seems to be having difficulty handling real-time Audio and other tasks. You may Experience drop outs, clicks or pops due to buffer underruns. One or more DPC routines that belong to a driver running in your System appear to be executing for too long. One problem may be related to Power management, disable CPU throttling settings in Control panel and BIOS setup. Check for BIOS updates.

BIOS güncel yaptığımız ayarlardan mı acaba şimdi oyuna girip test edeceğim sonuçlarımı sizlerle paylaşacağım.

Aygıt yöneticisinde ACPI\VEN_RTK&DEV_5452 donanım kimlikli yüklenmeyen aygıt var sorunlu sürücü olduğunu düşünüp yüklemeden test edeceğim daha sonra yükleyip test edeceğim ayrıca Ethernet driver güncellemedim tek tek yapıp sonuçları sizlerle paylaşacağım.
@@SunseTTime

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 33
  • image.webp
    image.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez BIOS için dediklerini yaptım.

Hocam şimdi arkada latecy mon çalıştırdım Core Temp açık MSI Afterburner indirip kurdum NVIDIA 577 sürümünü indirdim oyuna falan da girdim yani biraz CPU meşkul ettim şöyle bir uyarı aldım.
Conclusion: Your System seems to be having difficulty handling real-time Audio and other tasks. You may Experience drop outs, clicks or pops due to buffer underruns. One or more DPC routines that belong to a driver running in your System appear to be executing for too long. One problem may be related to Power management, disable CPU throttling settings in Control panel and BIOS setup. Check for BIOS updates.

BIOS güncel yaptığımız ayarlardan mı acaba şimdi oyuna girip test edeceğim sonuçlarımı sizlerle paylaşacağım.

Aygıt yöneticisinde ACPI\VEN_RTK&DEV_5452 donanım kimlikli yüklenmeyen aygıt var sorunlu sürücü olduğunu düşünüp yüklemeden test edeceğim daha sonra yükleyip test edeceğim ayrıca Ethernet driver güncellemedim tek tek yapıp sonuçları sizlerle paylaşacağım.
@@SunseTTime

1767658583776.webp

Bu ayar APU olması lazımdı. LatencyMon boş ver, oyunlarda test et.