blaiszy

Uzman
  • Ryzen 7 9800X3D.
  • MSI MAG X870e Edge Ti Wi-Fi
  • Galax RTX 5070 Ti ex gamer 1-Click OC.
  • XPG Lancer 2x16 CL30 6000MHz.
  • 1TB ve 500GB M.2 SSD, 1 adet hard disk.
  • Lian Li galahad 360mm.
Sistem tam olarak bu şekilde olacak elimde halihazırda kullandığım ASUS TUF gaming 750b 750W Bronze güç kaynağı mevcut. Sistem için yeterli olur mu ve bu PSU'nun kabloları uyumlu ekran kartı vs. için?

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS ROG STRIX 1200W Platinum güç kaynağını öneririm harika bir şey. Kabloları uzun ve kaliteli. Güç kaynağının kalitesini söylemeye gerek yok.

Sorunsuz 6 ay beni kurtarır mı önemli olan kısım o çünkü dediğim gibi zaten elimde var. Hiçbir sıkıntı çıkmadan kullanabilirsem en azından bir süre ileride değişim yaparım zaten.

İlla gerekli sorun yaşarsın diyorsanız Enermaxın bu veya Rajintekin bu modeli arasında hangisi daha iyidir? Veya başka öneriniz olur mu?

Son düzenleme:
Bu linklerden güç kaynakları hakkında detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Güncel olan;

Buradan baktığımda sistemin toplam kullanacağı watt 550 civarı gözüküyor buna güvenebilir miyim? Eğer böyleyse şimdilik hiç PSU değişmeme gerek kalmaz.

Buradan baktığımda sistemin toplam kullanacağı watt 550 civarı gözüküyor buna güvenebilir miyim? Eğer böyleyse şimdilik hiç PSU değişmeme gerek kalmaz.
Bakıldığında, kaliteli bir güç kaynağına sahipsiniz ve ekran kartı minimum 750W öneriyor. 300W güç çekiyor, işlemciniz de 120W kullanacaktır dediğiniz gibi. Eldeki bilgilere göre yeteceğini düşünüyorum, bir sorun olacağını sanmıyorum. Bu, kendi fikrimce. Ancak denemeden kesin bir şey söylemek zor. Güç kaynakları konusunda daha fazla bilgi sahibi olan kişiler, daha rahatlatıcı ve net cevaplar verebilir. Umarım yardımcı olurlar.

3 adet PCIe güç girişi istiyor yanlış anlamadıysam sizin güç kaynağında 2 adet 8 pin giriş var(incelemesine baktım güç kaynağınızın yeterli 8 pin girişi var mış yanlış anlamışım)bu durumda yetmeyebilir bu siteden baktım;

1746443220888.webp Ekran görüntüsü 2025-05-05 135522.webp

Son düzenleme:
Bakıldığında, kaliteli bir güç kaynağına sahipsiniz ve ekran kartı minimum 750W öneriyor. 300W güç çekiyor, işlemciniz de 120W kullanacaktır dediğiniz gibi. Eldeki bilgilere göre yeteceğini düşünüyorum, bir sorun olacağını sanmıyorum. Bu, kendi fikrimce. Ancak denemeden kesin bir şey söylemek zor. Güç kaynakları konusunda daha fazla bilgi sahibi olan kişiler, daha rahatlatıcı ve net cevaplar verebilir. Umarım yardımcı olurlar.

3 adet PCI-e güç girişi istiyor yanlış anlamadıysam sizin güç kaynağında 2 adet 8 pin giriş var(incelemesine baktım güç kaynağınızın yeterli 8 pin girişi var mış yanlış anlamışım)bu durumda yetmeyebilir bu siteden baktım;

Eki Görüntüle 145922Eki Görüntüle 145921

1746445026473.webp

ASUS resmi sitesinde 6+2x4 olarak gözüküyor bunların üçünü ekran kartı kutusundan çıkacak olan adaptöre bağlayacağım yanlışım yoksa.