R7 9800X3D & RTX 5080 sistem için anakart tavsiyesi

Sistemi kurup sonrasında sökmek istemiyorum açıkçası çünkü bilgisayarcıya vereceğim montaj için. Herşeyim hazır kafam rahat gideyim istedim bilgisayarcıya ben hocam. Şunu al kafan rahat olsun diyorsanız da satacağım elimdeki anakartı, dediğiniz önerdiğiniz anakartı alacağım yani ama bu durumda da gen5 bir ssd almam gerekecek değil mi? Onların da fiyatı çok yüksek şuan amazon'daki indirimden bağımsız söylüyorum.

Sistemi kurup sonrasında sökmek istemiyorum açıkçası çünkü bilgisayarcıya vereceğim montaj için. Herşeyim hazır kafam rahat gideyim istedim bilgisayarcıya ben hocam. Şunu al kafan rahat olsun diyorsanız da satacağım elimdeki anakartı, dediğiniz önerdiğiniz anakartı alacağım yani ama bu durumda da gen5 bir ssd almam gerekecek değil mi? Onların da fiyatı çok yüksek şuan amazon'daki indirimden bağımsız söylüyorum. Gen5 SSD destekleyen bir anakarta KC3000 takmak da saçma olacak gibi duruyor. Ne diyorsunuz bu durumda?

Ben ASUS'tan vazgeçmezdim şahsen B850M-K alırdım tekrar alacak olsam 850 çipsetinde, diğer konu da gen 5 SSD alman gerekmiyor diye biliyorum. Yani elindeki SSD'yi kullanabilirsin. Ben de öyle kullanıyorum

Ben ASUS'tan vazgeçmezdim şahsen B850M-K alırdım tekrar alacak olsam 850 çipsetinde, diğer konu da gen 5 SSD alman gerekmiyor diye biliyorum. Yani elindeki SSD'yi kullanabilirsin. Ben de öyle kullanıyorum

Şu an elimde SSD yok ama bu gen5'ler çok pahalı o yüzden KC3000 işimi görür diye onu düşündüm. Büyük anakart mı peki bu B850M-K anakart? Pro B650-A Wi-Fi gibi büyük mü yoksa küçük mü? Büyük alayım dedim kasam büyük diye daha iyi olur o şekilde öneriniz var mı?

Sendeki ATX olduğu için normal olarak büyük B850M-K mATX, B650M-K aynı boyutta minik bir şey.

Gen5 SSD gereksiz. Kingston KC3000 her türlü kullanılır. BIOS konusunda rahatlıkla en stabil anakart ASUS diyebiliriz. Elindeki anakartı montajlatıp denemen gerekli, XMP açınca boot etmeme, ya da sistem kendi kendine mavi ekran verme gibi durumlar yaşatırsa, istisnasız o anakartı elinden çıkartman gerekli, birkaç forumda bazı konuları bu MSI anakartı değiştirerek çözdük. Bazı editörler ya da bilgili kişiler, yanlış ayar yaptığınız için MSI sorun çıkartıyor demiş ama, aynı ayarları Gigabyte ile de yapıyoruz sorun çıkmıyor, bu durumu incelemeleri lazım.

Anladım, satılığa koyayım o zaman satılırsa yenisini alırım diğer parçaları alana kadar. Satılmazsa eğer bu anakartı montajlatıp deneyeceğim. Bir problem yaşamam halinde söktürüp B850 yada X870 almam gerekecek. Sanırım en doğru yol bu. Peki önereceğiniz anakart nedir bana?
Sistemim şöyle. Önce aldıklarımı paylaşayım sonra da henüz almadıklarımı. Ne diyorsunuz hocam bu durumda? Kullanım amacımı vs. anlattım. Yani 5-10 sene parça değiştirmem bu üst düzey sistemde ben. Düşünmüyorum yani.
ALDIKLARIM:

MSI Pro B650-A Wifi
Enermax REVOLUTION III 850W 80+ Gold PCIe 5.1 Full Modüler ATX 3.1 Güç Kaynağı
Phantom Spirit İşlemci Soğutucu
Aerocool D502A ARGB Fanlı ATX Oyuncu Kasası
Thermalright TL-C12B-S V3 Argb 120MM Siyah Kasa Fanı X5
Thermalright TL-C12RB-S V2 Argb 120MM Siyah Kasa Fanı X4
Thermalright Fan-And Argb Hub X8 4 Pinli Rgb Fan Çoklayıcı
MSI 31.5 MAG 321UP QD-OLED X24 3840 x 2160 (UHD) 16:9 FLAT QD-OLED 240HZ 0.03MS FREESYNC PREMIUM PRO PIVOT GAMING MONITOR

ALACAKLARIM:
XPG Lancer Siyah RGB DDR5-6000Mhz CL30 64GB (2x32GB) Dual Kit (30-40-40) 1.35V (AX5U6000C3032G-DCLARBK)
RTX 5080
9800X3D
Kingston 1TB KC3000 SKC3000S-1024G 7000-6000MB-s PCIe NVMe M.2 SSD Disk
Kingston KC3000 SKC3000S/2048G PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD

Sistemi üst seviye toplamışsın, parçalar uyumlu. XPG RAM'lerin fiyatı nedir? Çok uçuk ücretler ödemeyin. Anakart olarak; B850M-Force, B850M-K, B850 ROG STRIX, X870 Aorus Elite, X870 TUF ve ROG serisi, MSI de MPG Carbon X870 modellerini tercih edebilirsin, hiçbirinin FPS'ye etkisi olmayacak, sadece sistemin stabil olur.

Ramler 46.000 yada 48.000'e geliyor arada kampanyalar ile. O şekilde almayı düşünüyorum. Sadece anakart mevzusu halledilmedi işte, onu da halledersem çok sevineceğim. Amazon'da SSD'ler için kampanya var. Gen5 Kioxia'larda. Almam mantıksız olur değil mi? KC3000 her işimi görecekse hiç gen5 bakmayım yani ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…