R7 9800X3D & RTX 5080 sistem nasıl?

Bütçe
15.000-20.000 TL

erenersan

Üyecik
Arkadaşlar merhaba.

45 yaşında bir dinozor olarak yıllar sonra yeni bir sistem topladım. PS ile idare ediyordum ama PC'nin tadı başka. Aslında parçaları almadan önce sormam gerekiyordu ama neredeyse tüm parçalar yurt dışından ve TR fiyatına göre avantajlı olarak geldiği için iş işten geçtikten sonra sorabiliyorum.

Aşağıdaki sistemle ilgili problem yaratacak bir parça var mı? Veya bilmem gereken kronik problemler. En azından önceden hazırlıklı olurum, sürpriz olmaz. Bir de bu sistem beni oyunlar konusunda ne kadar idare eder?

Son olarak bu sisteme klavye, mouse ve kulaklık tavsiyeniz olursa memnun olurum. (Bütçe konusunda net değilim ama 5.000 TL civarı diyelim.)

• Anakart: ASUS ROG STRIX X870E-E
  • Ekran Kartı: ASUS TUF Gaming RTX 5080
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Kasa: ASUS ROG STRIX Helios II GX601S
  • RAM: G.Skill Trident Z5 32 GB 6000MHz CL30
  • SSD: Samsung 1 TB 990 Pro
  • Soğutucu: ASUS ROG STRIX LC III 360 ARGB
  • Güç Kaynağı: ASUS TUF Gaming 1000G (1000W)
  • Monitör: ASUS ROG STRIX XG32UCWMG 240 Hz 4K OLED

Son düzenleyen: Moderatör:
On numara sistem hocam. Güle güle kullanın.

5 bin TL zor gibi hocam hem klavye hem mouse hem kulaklık için yetersiz kalır diğer parçalara göre 14 bin gibi olsa iyi olur en az.

5 bin TL zor gibi hocam hem klavye hem mouse hem kulaklık için yetersiz kalır diğer parçalara göre 14 bin gibi olsa iyi olur en az.
Her biri için beşer bin toplamda 15 bin gibi düşünmüştüm.

Önerebileceğiniz modeller varsa bütçeyi ona göre tekrar değerlendiririm.

Her biri için beşer bin toplamda 15 bin gibi düşünmüştüm.

Önerebileceğiniz modeller varsa bütçeyi ona göre tekrar değerlendiririm.

Farklı bir konu açalım, yardımcı olayım. Elinizin boyutunu (kaç cm olduğunu), fare tutuş biçiminizi ve kulaklık olarak kulak üstü mü yoksa IEM mi (kulak içi) istediğinizi belirtin. Klavye olarak mekanik mi manyetik mi tercih edersiniz? 12 bin TL gibi bütçelere çıkmadığınız müddetçe benim tercihim mekanik olurdu.

Tamamdır, açacağım, teşekkür ederim

Daha iyisi olamaz. Harika. Hayırlı olsun. Benimle neredeyse benzer sisteminiz, ben de yakında R7 9800X3D'ye geçeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…