Soru nedir? Eğer tek kanal RAM düşünüyor iseniz çift kanala göre fark var. 16 GB RAM yeter mi derseniz bana göre; hayır.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 150.000-180.000 TL
utopikbalina
Çalışkan
Soru nedir? Eğer tek kanal RAM düşünüyor iseniz çift kanala göre fark var. 16 GB RAM yeter mi derseniz bana göre; hayır.
Videoda açıkca 16 GB RAM oyun için yeterli gözüküyor. Ama bunu ben dediğimde beni beğenmediniz. Arkadaş sistemi ucuzlatmak istemiş bende basit bir öneride bulundum sadece oyun oynayacağını varsayarak.
- Makaleler
- 1
Videoda açıkca 16 GB RAM oyun için yeterli gözüküyor. Ama bunu ben dediğimde beni beğenmediniz. Arkadaş sistemi ucuzlatmak istemiş bende basit bir öneride bulundum sadece oyun oynayacağını varsayarak.
Bu tarz videolar çok geçerli değil. Sanal bellek açık olmasa AAA oyunlar mavi ekran ya da Crash veriyor. Sanal belleği de SSD yerine SATA'dan tayin etse Drop'tan oyun oynayamaz. 1x16 geçerli olduğu tek senaryo bence şu, 1080p monitör, modifiye sistem ve Debloat Windows, gereksiz arka plan hizmetleri ve programlardan arındırılmış bir işletim sistemi. Bu şekilde 1x16 rekabetçi oyunlarda sorun çıkartmaz. Bu bütçede zaten RAM'den kısmamak lazım.
Tek kanal ve çift kanal algısı DDR5'te geçersiz bir de, DDR4 gibi değil. 1x32 ile 2x16 6000 CL30 Manuel Tuning performansı aynı.
Bu tarz videolar çok geçerli değil. Sanal bellek açık olmasa AAA oyunlar mavi ekran ya da crash veriyor. Sanal belleği de SSD yerine SATA'dan tayin etse Drop'tan oyun oynayamaz. 1x16 geçerli olduğu tek senaryo bence şu, 1080p monitör, modifiye sistem ve debloat Windows, gereksiz arka plan hizmetleri ve programlardan arındırılmış bir işletim sistemi. Bu şekilde 1x16 rekabetçi oyunlarda sorun çıkartmaz. Bu bütçede zaten RAM'den kısmamak lazım.
Tek kanal ve çift kanal algısı DDR5'te geçersiz bir de, DDR4 gibi değil. 1x32 ile 2x16 6000 CL30 manuel tuning performansı aynı.
Hocam eğer bütçe artmazsa, ki pek sanmıyorum. Bende laptopu 1x32 GB alacağım. 6400MHz CL52 SK Hynix. Umarım dediğiniz gibi performans artışı elde ederiz. 64 GB normal kullanıcı için fazla.
Aklıma takılan laptopta BIOS'lar fazla kısıtlı engel teşkil etmez umarım.
- Makaleler
- 1
Hocam eğer bütçe artmazsa, ki pek sanmıyorum. Bende laptopu 1x32 GB alacağım. 6400MHz CL52 SK Hynix. Umarım dediğiniz gibi performans artışı elde ederiz. 64 GB normal kullanıcı için fazla.
CL52 olması da problematik. Laptop tarafı hep sorunsal, bakmak lazım. Az kurcalarsınız siz de.
CSODIMM mi, SODIMM mi, yoksa LPDDR5X mi? O tarz detayları da öğrenin, az kurcalarsınız.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-