Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 160.000 TL
xLeomessi
Becerikli
Temel amacım 2K-4K gaming olacak ancak ileride local llm kurmak da istiyorum. 32 GB RAM istiyorum en az ancak hazır sistemler yerine bizzat parça parça ben mi satın almalıyım?
Önerileriniz nelerdir? Çok teşekkür ederim.
Bu bütçelerde sistemlerin hazır yerine tek tek içine sinen parçalar ile toplanması taraftarıyım. Tabii siz bilirsiniz. Kendi sistemimi aldığım dönem, öyle yapmıştım. Daha önce hiç bilgisayar toplamadığım halde forumdaki arkadaşların desteği ile toplayıp kullanmaya başladım. O süreç ayrı keyif veriyor.
Bu bütçede hazır sistemlerin limitli tercihleri yerine kendiniz teker teker toplayabilirsiniz. Teker teker her parça için tavsiye isterseniz onu da yazabilirim.
ogzhn
Yetkin
Bu bütçelerde sistemlerin hazır yerine tek tek içine sinen parçalar ile toplanması taraftarıyım. Tabii siz bilirsiniz. Kendi sistemimi aldığım dönem, öyle yapmıştım. Daha önce hiç bilgisayar toplamadığım halde forumdaki arkadaşların desteği ile toplayıp kullanmaya başladım. O süreç ayrı keyif veriyor.
Bu bütçede hazır sistemlerin limitli tercihleri yerine kendiniz teker teker toplayabilirsiniz. Teker teker her parça için tavsiye isterseniz onu da yazabilirim.
Evet cok haklisiniz ancak montajdan biraz tirsiyorum acikcasi.
Parca onerilerinizi duymak isterim. Taksit avantajlari da iyi olacaktir hem
xLeomessi
Becerikli
Evet cok haklisiniz ancak montajdan biraz tirsiyorum açıkçası.
Parca onerilerinizi duymak isterim. Taksit avantajlari da iyi olacaktir hem.
Hocam hiç korkulacak bir olayı yok bende böyleydim, @Simon özellikle çok yardımcı olmuştu hatırladığım kadarıyla. Foruma takıldığınız yeri atıp destek isteyince anında yardımcı oluyorlar. Hem ilerisi içinde güzel oluyor, olası problemlerde veya macun vs. değişimi yaparken kimseye muhtaç kalmayıp kendiniz yapabiliyorsunuz.
ogzhn
Yetkin
Supersiniz tesekkur ederim.Hocam hiç korkulacak bir olayı yok bende böyleydim, @Simon özellikle çok yardımcı olmuştu hatırladığım kadarıyla. Foruma takıldığınız yeri atıp destek isteyince anında yardımcı oluyorlar. Hem ilerisi içinde güzel oluyor, olası problemlerde veya macun vs. değişimi yaparken kimseye muhtaç kalmayıp kendiniz yapabiliyorsunuz.
Montaj işi bu seviyede bir sistem için korkutucudur ki olmalı da. Bulunduğunuz şehirde bu parçaları birleştirebilecek birileri ile olacaktır bence.Evet cok haklisiniz ancak montajdan biraz tirsiyorum acikcasi.
Parca onerilerinizi duymak isterim. Taksit avantajlari da iyi olacaktir hem
Bütçe geniş, şu soruları rahatlıkla sorabiliriz:
- Sistem rengi tercihi beyaz mı siyah mı?
- RGB ışıklandırma ne derece önemlidir?
- Akvaryum kasa mı yoksa standart kasa mı isteniyor?
- Spesifik bir USB port sayısı ve hızı ihtiyacınız var mıdır?
ogzhn
Yetkin
1. Renk fark etmez ama ilk defa bir beyaz sistem isterim, sart degilMontaj işi bu seviyede bir sistem için korkutucudur ki olmalı da. Bulunduğunuz şehirde bu parçaları birleştirebilecek birileri ile olacaktır bence.
Bütçe geniş, şu soruları rahatlıkla sorabiliriz:
- Sistem rengi tercihi beyaz mı siyah mı?
- RGB ışıklandırma ne derece önemlidir?
- Akvaryum kasa mı yoksa standart kasa mı isteniyor?
- Spesifik bir USB port sayısı ve hızı ihtiyacınız var mıdır?
2. RGB isiklandirma hic onemli degil, aksine cok cafcafli olmazsa harika olur.
3. Hic fark etmez, hangisinin hava akisi daha iyiyse tamamim.
4. USB version 3 uzeri ve Type-C olursa cok iyi olur.
Tesekkur ederim.
- Makaleler
- 1
Bu paralarda sistemi kendin topla, hazır sistemlere bulaşmaya gerek yok.
DDR5 sistemler biraz nazlı, donanım ve yazılım kaynaklı hataları elemek için spesifik anakart ve RAM modelleri tercih etmek gerekiyor.
DDR5 sistemler biraz nazlı, donanım ve yazılım kaynaklı hataları elemek için spesifik anakart ve RAM modelleri tercih etmek gerekiyor.
Hazır sistemlere karşıyım kendin topla.