Marksman

Uzman
Selamlar dostlar,

Üst seviye bir sistemim var fakat League of Legends gibi basit bir oyunda FPS drop yaşıyorum. Diğer oynadığım bütün oyunları 4K'da neredeyse 240 FPS'te sorunsuz oynuyorum fakat LoL'e gelince bilgisayar felç geçiriyor sanki. Ben sanıyorum ki oyunun ayarlarıyla ilgili ya da farklı yazılımsal sorunlar var ya da yüklediğim arka plandaki bir uygulama bunu tetikliyor ama bir türlü çözemedim. Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim. Sistemin detaylarını aşağıya bırakıyorum.

Bu arada Battlefield 2042'de 4K'da 220-240 arası takılıyor.
LoL'de 200 FPS'e sabitliyorum 240'ta çok fazla sapıttığı için, fakat anlık olarak 80-90 FPS'i görüp tekrar 200'lere çıkıyor. Çok anlık iniş çıkışlar oluyor hiç çekilecek dert değil.

• CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • GPU: ASUS ROG Astral RTX 5080
  • MB: ASUS ROG X870-A
  • AIO: ASUS ROG Ryujin III 360
  • RAM: GSKILL Trident Z5 Royal 6000MHz CL28
  • SSD: SAMSUNG 990 Pro
Eklemeyi unutmuşum;

Sistem acayip soğuk çalışıyor, dışarıdan daha soğuk kasanın içi, genelde LoL'de maksimum 30-35 dereceyi görüyor. Boşta çalışmasıyla aynı gibi. Boşta da 27-28 arası.

Son düzenleme:
Ben 6400 ile uğraştığım için çok patladım, OS de corruptlandı büyük ihtimal, LTSC kullanıyordum belki Win11 Pro'ya geri dönüp onu debloat ederim, çok da takmıyorum ben arka plan işlem sayısı vesaire ya. Artık bıraktım o işleri. winutil ve oosu10 ile debloat yapıyorum, iyi kötü idare ediyor.

Bir de ArmoryCrate yerine OpenRGB kullanıyorum, o çok etkiledi, Armory Crate çok meşgul ediyor işlemciyi arka planda.