Edge özelliği ve Hub özelliği sayesinde bence yine 1st önüne geçirebilir veya tercih edilebilir diyorum ama yakın fiyat çevresinde. Ana kapasitörler de Alman sunucu tipli gerçekten başarılı bir PSU, sadece Japon kapasitörü diyerek de aldanmayalım; o kısımda da kalite mevzusu var. Örnek Enermax Revolution III 1000W içinde kullanılan da Japon kapasitör ama gerek yapay zekâ gerek forum araştırma sonucunda Lian Li modelde kullanılan kapasitörler daha iyi seviyede olduğu söyleniyor.
Edge özelliği bir halta yaramadığı gibi kasa uzunluğunu 182mm yapıp, çoğu kasayla uyumsuz hale getiriyor. Bir de normal kasalarda modüler kısım üst kısma geliyor saçma bir şekilde. Yani kabloları önceden takman gerekiyor.
Böyle saçma bir görüntü oluşuyor sonra. Lian Li bu güç kaynağını sadece akvaryum ve güç kaynağının baş aşağı takılacak şekilde tasarlamış.
Saçmalıktan bir şey değil edge kısmı bu yüzden.
USB Hub kısmı kullanılmasına bağlı.
AI'ın bir şey bildiği yok. Lian Li'de Ltec'in elektrolit olarak LXY ve LXG serileri kullanılıyor. Bunlar kaliteli kapasitörlerden çok uzak kapasitörler. Ltec'e belirli bir süre sonra bu oluyor;
ENERMAX Rev III'de 7 tane Rubycon'un YXS serisi, 4 tane Nippon'un KZE serisinden ve 7 tane UNİCON'un belirsiz bir serisinden. UNICON'lar çok küçük.
Rubycon YXS serisine 6.000 saat ömür biçmiş. Ki gayet iyi.
Nippon ise KZE serisine 2.000 ila 5.000 saat ömrü biçmiş. Bu da gayet iyi.
Bunlar üst düzey güç kaynaklarında kullanılan seriler. Yani ucuzlatılmış seriler değil.
Lian Li edge Platinum'un elektrolit kapasitör listesi böyle. KZE serisinden 5 tane var.
Kaliteleri Lian Li Gold daha iyi. Zaten konuyla ne alakası var anlamadım.
Bulk kapasitör kısmında da ENERMAX Rubycon'un MXH serisinden kullanıyor. Rubycon bu seriyi 3.000 saat ömrü sunmuş. Ki bu EPCOS'un kendi serisine sunduğu 2.000 saatten daha fazla.
Bu arada EPCOS 2008'den beri alman menşei'li bir üretici değil. 2008'de Japonlara satıldı.
Dediğim gibi hepsiburada üzerinden alabileceğim ürünleri paylaşırsanız çok sevinirim.
ASUS TUF GAMING-1200G 80+ GOLD 1200W MODÜLER ATX 3.1 UYUMLU 10 YIL GARANTİ
https://app.hb.biz/euPLDi6cGc71 şu ürün ile
Asus ROG-STRIX-1200P TAM MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI, 80 PLUS PLATİNUM SERTİFİKALI, ATX 3.1, GaN MOSFET, AKILLICA VOLTAJ DÜZENLEYİCİ, 10 YIL GARANTİ
Şu ürün arasında kaldım. Bütçemi zorlayıp alabilirim 1200P’yi. Ne diyorsunuz?
1200P kazığın kazığı resmen. Asla alınmaz. TUF'da aynı şekilde.
Benim atacağım buydu, yanlış link atmışım.
ASUS fan değiştirdi ama en başta ROG serisinde böyle bir hata yapması kabul edilemez. Bunlar şahsi deneyim. Sonuçta siz de şahsi olarak açıp incelemiyorsunuz. Çeşitli Hardware sitelerden incelemeleri buluyorsunuz. İncelemenin olumlu olması kullanıcı deneyiminin olumlu olacağı anlamına gelmiyor.
Lian Li'nin yanlış PSU linkini attığım için de konu sahibi kusura bakmasın.
Sadece incelemelere bakarak bu yorumlarda bulunmuyorum. İnsanların yorumlarına göre bunları diyorum. Daha yakın bir zamanda ROG AURA güç kaynağı bozulan bir tanıdığım değişim ile birlikte ROG 1000P'ye geçti öyle bir sıkıntı yaşamadı.
Sadece şahsi deneyime göre konuşacaksak bende 7 yıldır James Donkey SSD kullanıyorum. Bana hiç sıkıntı yaşatmadı, o zaman önermeli miyim? Hayır çünkü çöp bir şey olduğu gerçeğini değiştirmiyor. İnsanlar sorun yaşar yaşamaz. Bunlar içeride kullanılan bileşenleri değiştirmiyor sonuç olarak.
Sesinden, dış görünüşünden, kablolarının dokusundan veya görünüşünden memnun olmamak farklı iç bileşen kalitesi farklı. Öbürleri deneyimlemeden yorumlanamaz, diğeri yorumlanabilir.