casper04 11
Uzman
Merhaba, aşağıdaki sistemi alıyorum da bazı eksik parçalar kaldı. Kafama takılan bir şey var. Phantom Spirit 120SE aldım ama boyutu çok büyük olduğu için RAM seçiyor. Low profile RAM kullanmak zorunda kalıyorum, low profile RAM fiyatları da Hepsiburada'da yüksek. RAM'leri de Hepsiburada'dan almak zorundayım, peşin fiyatına taksit yapıyor diye.
Şimdi kafama takılan durum şu: Elimdeki Phantom Spirit 120SE'yi kullanmayıp bir sıvı soğutma alsam, sıvı soğutmanın boyutu Phantom Spirit 120SE'den küçük olacağı için istediğim RAM'i (low profile'a mahkum olmadan, ister RGB'li, ister RGB'siz) alırım diye düşünüyorum. Hangi RAM'in fiyatı uygun, hangisi bütçeme uyarsa yani. Uzun lafın kısası, almış olduğum hava soğutmayı kullanmayıp sıvı soğutmaya geçersem fiziksel boyutuna bakmayıp istediğim RAM'i alma özgürlüğüm olacak. Sizce sıvı soğutmayı tercih etmeli miyim? Bir de internette çok arıza verebildiğine dair şikayetler gördüm. Pompa arızası vs. gibi. O yüzden riskli mi, değil mi çekindim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Aldıklarım:
Şimdi kafama takılan durum şu: Elimdeki Phantom Spirit 120SE'yi kullanmayıp bir sıvı soğutma alsam, sıvı soğutmanın boyutu Phantom Spirit 120SE'den küçük olacağı için istediğim RAM'i (low profile'a mahkum olmadan, ister RGB'li, ister RGB'siz) alırım diye düşünüyorum. Hangi RAM'in fiyatı uygun, hangisi bütçeme uyarsa yani. Uzun lafın kısası, almış olduğum hava soğutmayı kullanmayıp sıvı soğutmaya geçersem fiziksel boyutuna bakmayıp istediğim RAM'i alma özgürlüğüm olacak. Sizce sıvı soğutmayı tercih etmeli miyim? Bir de internette çok arıza verebildiğine dair şikayetler gördüm. Pompa arızası vs. gibi. O yüzden riskli mi, değil mi çekindim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Aldıklarım:
- R7 9800X3D
- MSI MAG X870E Tomahawk Wi-Fi 8400MHz (OC) M.2 AM5 ATX anakart
- 1st Player NGDP 1300W 80+ Platinum ATX3.1/PCLE 5.1
- Phantom Spirit işlemci soğutucu
- Aerocool D502A ARGB fanlı ATX oyuncu kasası
- WD Black SN8100 1 TB NVMe Gen5 M.2 SSD
- Kioxia M.2 2 TB Exceria Pro G2
- MSI 31.5 MAG 321UP QD-OLED X24 3840 X 2160 (UHD) 16:9 flat QD-OLED 240Hz 0.03ms FreeSync Premium Pro pivot gaming monitor
- Thermalright TL-C12B-S V3 ARGB 120mm siyah kasa fanı X5
- Thermalright TL-C12RB-S V2 ARGB 120mm siyah kasa fanı X4
- Thermalright fan-and ARGB hub X8 4 pinli RGB fan çoklayıcı
- 64 GB 2x32 GB 6000 MHz CL30 RAM (Kingston ya da XPG Lancer Blade (low profile lazım olduğu için) düşünmüştüm.)
- ASUS TUF RTX 5080
- Lian Li 8.8" universal ekran siyah