Selam arkadaşlar,
Pandemide topladığım 2080'li sistemden sonra 5080 geçme vakti geldi oyunlar sıkıntı yapmaya başladı
Parça parça sistemi toplamayı bitirdim sayılır. Şu ana kadar aldığım ürünleri yazıyorum öncelikle:
- ASUS ROG STRIX X870E-E
- 9800X3D
- 990Pro 2TB X2
- TUF 5080( İtopya'dan kampanyada 69.999a aldım. Astral almayı planlıyordum ama fiyat iyi gelince TUF almaya karar verdim aldım.)
- G.Skill Trident Z Neo RGB 2x32 CL30 6000MHz
Şu an eksik parçalar:
- PSU
- Kasa
- İşlemci soğutucu
- Ve fanlar.
Kendim bilgisayar toplama işlerinde tecrübeli değilim sürekli video falan izliyorum. İzmir'de bu konularda yardımcı olabilecek önereceğiniz bir mağaza bir dükkan var mı? ( kablolamada falan yardım edecek fanları RGB lerii anlayan birileri. )
Diğer sorum,
Kasa olarak ya Fractal Design north XL ve Lian Li O11D RGB EVO ( unifanları isteme sebebim kolay kurulum sebebiyle diğer ürünlerde sıkıntı yaşarım ve kablo kalabalığı olursa düzenleyemem gibi geliyor.)
Soğutucu için ne kullanacağım bilmiyorum açıkçası Lian Li hydroshift 360 alabilirim. Ya da 360'lık bir NZXT Kraken alıp fanları Lian Li yapabilirim. PSU için ROG STRIX 1000W veya NZXT C1200 almayı planlıyorum. ( ikisine de su meşhur Reddit'teki tierlistten baktım ikisi de iyi ürünler.) Kablo kalitesi önemli burada kasa temiz düzgün dursun hangisi bilmiyorum.)
Sorum şu aslına bakarsak, kendim yapabilmek için Lian Li seçmeyi düşünüyorum ama fiyatları daha yüksek. İzmir'de bu işlerle uğraşan cins kıl birini arıyorum NZXT F120 Duo fanlar daha cok hoşuma gidiyor ama bağlayamam belki diye kaçıyorum üründen. Kasa olarak başka öneriniz var mı? Masamın üstünde duruyor şık bir şey olması önemli yere koyamıyorum maalesef kedi köpek yüzünden. PSU olarak da 1000W kurtarır mı bu sistemi 1200 almak lazım mı?
Düz bir kullanıcıyım cok anlamam overclock falan. Warzone ve Marvel Rivals oynuyorum güncel olarak, kendimce competitive oynuyorum. Tek programdan şu fanlar RGB'ler her şey kontrol edilsin istiyorum. Armoury Crate içinden kontrol edebilmem için soğutucunun markasının falan önemi var mı? ASUS soğutucu alırsam daha mı kolay kullanım mı olur? Aldığım zaman 3-4 sene kullanıyorum.