Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Boromir

Uzman
Sistem : 5090 ASTRAL - 9800X3D -64 GB RAM 6400MHZ - X870F ROG STRIX - 2x Samsung 990 - ROG STRIX 1200 W

Arkadaslar hicbir sey yoktu PC'de, son 1-2 aydir boyle ara ara kapanmalar oldu. Mesela oyundayiz, bir anda iki ekran gidiyor. Discord sesi ve oyun sesi devam ediyor. Baya oyle kaliyor PC. Sonra restart atiyor. Bunun sebebi nedir? Garantiye yollamali miyim? Piyasada yoktu boyle bir sey.

Simdi format attim. En guncel surumleri yukledim yine oldu. Ben de DDU ile driveri silip 571 olani indirdim, simdilik bir sey yok.

Kimileri 2 monitorun olmasini kast etmis. Mesela benim bir monitor Asus TUF VG27AQ (165Hz, DP 1.2) oburu ise PG27AQDP 480 HZ 2K. Simdi internette buldum, adamlar demiski iki farkli DP kablosu takinca boyle crashliyor. Aylarca sikinti yoktu bir anda mi cikti anlamadim. Bir de cok degisik. Mesela bazen full acik PC 10 saat vs. bir sey olmuyor. Mesela az once 2 kere ust uste oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selam herkese. PC'ci abi geldi. Temizledik zaten cok pis degildi lakin CPU termali nedense bitmis gibiydi. Onu yeniledik. Bir de full + full format attik. FurMark ve CPU/RAM testlerini gectik. Su an icin cozumu CPU termal degistirmek olarak yaziyorum. Ek olarak, ekran kartini cikarip tekrar takmak da yararli bir olay.
Hocam, en güncel NVIDIA driverleri bazı monitörlerde gerçekten problemli. Ben de 9950x3d - x870e carbon ve 5090 Surpim SOC kullanıyorum. Aynı şekilde 990 PRO ssd ler var 2 tane. (4tb).
Aynı sizin gibi çift monitor kullanıyorum. Birisi G8 OLED (micro hdmi - hdmi), diğeri CHG70 (dp).
Son 2-3 aydır bende de random bir şekilde ekranda flick ya da görüntü bozulması oluyor. Eskiden ayda bir oluyordu, şuan her saat başı oluyor. Mesela ekran gidiyor, 2 sn sonra kendine geliyor. Eğer kendine gelmezse, monitörün kablosunu tak çıkar yapmam gerekiyor.
Fakat bu problemler her zaman ana monitörde oluyor, ikinci monitörümde olmuyor.

Hocam, en güncel NVIDIA driverleri bazı monitörlerde gerçekten problemli. Ben de 9950x3d - x870e carbon ve 5090 Surpim SOC kullanıyorum. Aynı şekilde 990 PRO ssd ler var 2 tane. (4tb).
Aynı sizin gibi çift monitor kullanıyorum. Birisi G8 OLED (micro hdmi - hdmi), diğeri CHG70 (dp).
Son 2-3 aydır bende de random bir şekilde ekranda flick ya da görüntü bozulması oluyor. Eskiden ayda bir oluyordu, şuan her saat başı oluyor. Mesela ekran gidiyor, 2 sn sonra kendine geliyor. Eğer kendine gelmezse, monitörün kablosunu tak çıkar yapmam gerekiyor.
Fakat bu problemler her zaman ana monitörde oluyor, ikinci monitörümde olmuyor.
Dun baya bir baktim hocam. En son cikan NVIDIA surumunu rollbackleyin. Ben 570'lerden bir tane sectim. Suan icin bir sikinti olmadi olursa guncellerim. Ayriyetten, ana monitorunuzun DP kablosunu GPU''nun en sagdaki portuna takin. Olmaz ise en soldakine. Benim monitor dediginiz gibi oluyordu onun cozumu bu. Ben de nasil olur falan dedim ama cozumu bu. Ana ekran kablosunu en uzaktaki porta tak obur ekranida en uzaga. Hatta mesela boyle yapmazsann mesela ikinci ekran ilk aciliyor. Dedigimi yapinca ilk ana ekranim aciliyor hep. Sorunun takibindeyim guncelleyecegim.

Dun baya bir baktim hocam. En son cikan NVIDIA surumunu rollbackleyin. Ben 570'lerden bir tane sectim. Suan icin bir sikinti olmadi olursa guncellerim. Ayriyetten, ana monitorunuzun DP kablosunu GPU''nun en sagdaki portuna takin. Olmaz ise en soldakine. Benim monitor dediginiz gibi oluyordu onun cozumu bu. Ben de nasil olur falan dedim ama cozumu bu. Ana ekran kablosunu en uzaktaki porta tak obur ekranida en uzaga. Hatta mesela boyle yapmazsann mesela ikinci ekran ilk aciliyor. Dedigimi yapinca ilk ana ekranim aciliyor hep. Sorunun takibindeyim guncelleyecegim.
Ana monitor HDMI :S

Tamam yine de en uzak porta takin mesela en sagdakine.

Bu arada, Recep Baltaş'ın FurMark testini yaptim. Ekran kapaniyor. Fanlar 100'de calisiyor. Bir şey patlamis PC'de. Nazara geldik.

Arkadaşlar, instabilite sorununu buldum. RAM'ler 6400'teydi. 6000'e cektim 12 dakika FurMark atim temp 67 ve crash yok.

Arkadaşlar, instabilite sorununu buldum. RAM'ler 6400'teydi. 6000'e cektim 12 dakika FurMark atim temp 67 ve crash yok.

Suanlik bir sıkıntı yok. 3DMark Steel Nomad'de calistirdim sıkıntı olmadi. Yine bir 15 dakikalik FurMark atiyorum. Recep reisin dedigi gibi vk modda 2K açtım. 6400'de acilmiyor mu onu anlamıyorum.

17 dakika boyunca FurMark 2K vk mode açtım. Bir sıkıntı yok Allah'ima bin sukur.

Konuyu acik bırakacağım 1-2 gun. Normal rutinlerimde devam edecegim. Duruma gore sizleri guncelleyecegim. Sevgiler.

Fellowship playtesti denedim onda CAT diye crashladi. O playtest diye mi bilmem ama yine basimiza geldi. Onun disinda 5-6 saat WoW oynadim crashlamadik hiç.

Duzeltiyorum. FurMark acayim dedim. Yine crashladi.

Dosya Ekleri

• 1758297268505.webp
    1758297268505.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Sistem: 5090 ASTRAL - 9800X3D -64 GB RAM 6400MHz - X870F ROG STRIX - 2X Samsung 990 - ROG STRIX 1200W

Arkadaşlar hiçbir şey yoktu PC'de, son 1-2 aydir boyle ara ara kapanmalar oldu. Mesela oyundayiz, bir anda iki ekran gidiyor. Discord sesi ve oyun sesi devam ediyor. Bayağı oyle kalıyor PC. Sonra restart atiyor. Bunun sebebi nedir? Garantiye yollamali miyim? Piyasada yoktu boyle bir şey.

Simdi format attim. En guncel surumleri yukledim yine oldu. Ben de DDU ile driveri silip 571 olani indirdim, simdilik bir şey yok.

Kimileri 2 monitorun olmasini kast etmis. Mesela benim bir monitor ASUS TUF VG27AQ (165Hz, DP 1.2) oburu ise PG27AQDP 480 Hz 2K. Simdi internette buldum, adamlar demiski iki farkli DP kablosu takinca boyle crashliyor. Aylarca sıkıntı yoktu bir anda mi cikti anlamadim. Bir de cok degisik. Mesela bazen Full acik PC 10 saat vs. bir şey olmuyor. Mesela az once 2 kere ust uste oldu.

Ekran kartı güç soketini çıkarıp soket içinde hasar var mı kontrol edin.

PSU tarafına da bakın.

Son düzenleme:
Bir bakayim. Buarada bu GPU bozulmus olabilir mi? Ne var anlamadim. Yarin bir bilgisayarci gelecek onada baktiricam. RAM'leri 6000'e cekmistim yine 6400 olmus nasilsa. Driver kaynakli mi?