- Makaleler
- 1
Hocam anakart geldi. Kutu içi eksik bir şey var mı diye anakart inceleme videosu aradım fakat bulamadım. Benim anakartla ilgili pek bir video yok gibi. Ek olarak anakart üzerindeki tam orta kısımdaki 3 minik parça üstünde beyaz noktalar mevcut. Bir de M2 üstündeki soğutma bloğunda çizikler mevcut. Nasıl bir aksiyon almak lazım? Resimleri paylaşıyorum.
Eki Görüntüle 203232Eki Görüntüle 203233
RAM slotlarının konumlandırılması tepede olduğu için muhtemelen benim Fuma 2 soğutucuyu taktığımda RAM kitlerine değecek. Yani mecburen sıvı soğutucu almam gerekecek gibi gözüküyor. Şu anki sistemde kurtarıyor çünkü eski düzen 4 slot olduğundan Fuma 2 yakınındaki slot boşta duruyor. Diğer 2 slotta kitler takılı.
Halihazırda eğer soğutucu da problem yaratıp işlemci için sıvı soğutucu da almam gerekecekse eğer kasa ve PSU güncellemesini de yapayım onlar da aradan çıksın diyorum. Mümkün mertebe anakart beyaz olduğundan beyaz sistem yapmaya gayret edeceğim. Fakat indirimde çok daha avantajlı siyah parçalar da olursa şimdilik onları da tercih edebilirim. Sonrasında değiştiririm yine yeri gelirse.
Bu topladığımız sisteme gidebilecek an baba kasa ve PSU önerilerini rica edeceğim. Bir de işlemci soğutucu tavsiyelerini alabilirsem sevinirim.Eki Görüntüle 203232Eki Görüntüle 203233 @Oreki @kxy @LH44 @michaelscofield @Eagles @Mithat Berhan @Toby Fox @Yusuf7878 @Motionless lN White @BerkayZ87 @The Man From Earth @SF26
@kojirohyuga1905 Bunlar uygun olur.
Anakart neden öyle gelmiş, onu da @LH44 söylesin