Merhaba, sistemimi yükseltiyorum. Forumdan sizlerin de desteğiyle R7 9800X3D ve Gigabyte B850M Force aldım. İşlemci konusunda bir tereddüdüm yok ama anakart konusunda sizce doğru seçimi mi yaptım? Piyasada çok fazla anakart var ve aşırı fazla kafam karıştı. RAM konusunda da bu sisteme gidecek RAM öneriniz nedir? Bütçemi bu iki parçaya verdiğim için RAM'e F/P bandında, bu anakart ve işlemciden en iyi verim alabileceğim RAM öneriniz nedir? Teşekkür ederim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Merhaba, sistemimi yükseltiyorum. Forumdan sizlerin de desteğiyle R7 9800X3D ve Gigabyte B850M Force aldım. İşlemci konusunda bir tereddüdüm yok ama anakart konusunda sizce doğru seçimi mi yaptım? Piyasada çok fazla anakart var ve aşırı fazla kafam karıştı. RAM konusunda da bu sisteme gidecek RAM öneriniz nedir? Bütçemi bu iki parçaya verdiğim için RAM'e F/P bandında, bu anakart ve işlemciden en iyi verim alabileceğim RAM öneriniz nedir? Teşekkür ederim.
Her şey doğru, 2 adet bu modülden alman yeterli. Kit şartı yok, H-die DR modüller.
Patriot Viper Venom 6000 MHz/CL30 tercih edebilirsiniz. İkinci elden uyguna bulursanız kapın.Merhaba, sistemimi yükseltiyorum. Forumdan sizlerin de desteğiyle R7 9800X3D ve Gigabyte B850M Force aldım. İşlemci konusunda bir tereddüdüm yok ama anakart konusunda sizce doğru seçimi mi yaptım? Piyasada çok fazla anakart var ve aşırı fazla kafam karıştı. RAM konusunda da bu sisteme gidecek RAM öneriniz nedir? Bütçemi bu iki parçaya verdiğim için RAM'e F/P bandında, bu anakart ve işlemciden en iyi verim alabileceğim RAM öneriniz nedir? Teşekkür ederim.
SHERLOCKED
Başarılı
Zam yemiş ama yapacak bir şey yok. Bunu alıyorsun, Ayhan hocam da sana öğretiyor, Force da var zaten. OC yapıyorsun.
Of ya, çok geç kalmışım.
Of ya, çok geç kalmışım.
M-die değil miydi?Her şey doğru, 2 adet bu modülden alman yeterli. Kit şartı yok, H-die DR modüller.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
Zam yemiş ama yapacak bir şey yok. Bunu alıyorsun ayhan hocam da sana öğretiyor, Force da var zaten. OC yapıyorsun.
Of ya çok geç kalmışım.
Eskiden 50 sayfa OC uğraşırdık da artık çok gerek yok. 6000 CL28 yeterli geliyor 3D'lere zaten. Diğer genel geçer BIOS ayarları da önemli. Ona ayrı konu açarsa yardımcı olursunuz. 2. elden 15.000 TL civarına bulunabiliyor 2x16 Patriot, diğer türlü 2 ayrı modül alması lazım. Fiyatı artmaya devam edecek.
M-die hiç çıkmadı bu modüller, A-die SR ya da H-die DR hepsi. N/A olanlar da yine A-die'ydı. M-die hiç denk gelmedim özellikle son zamanlarda. Şans yine de tabii. H-die DR sabitlendi şu anda bu modüller.
SHERLOCKED
Başarılı
Yeterli olur, tabi aynı anda birçok uygulama açmak istemezseniz. Anakart gayet yeterli oyun için.Şu an için bütçem kısıtlı olduğundan dolayı tek 16 GB işimi görür mü?
Bir de anakart konusunda kafamın karışmasına gerek yok, öyle değil mi? Biraz da uzun vadede bir anakart istiyorum.
Sistemin amacı genel olarak oyun üzerine. Ha bir de bazen küçük ikinci bir monitörüm var; oyun oynarken bazen onu da bağlayıp video izliyorum, maksimum yapılan bu olacak.
Bu arada işlemci soğutucu için şunu almayı düşünüyorum;
Uygun mudur rahat bir şekilde soğutur mu veya farklı öneriniz var mı?
MSI MAG COREFROZR AA13 WHITE 120mm ARGB Beyaz İşlemci Hava Soğutucu : Amazon.com.tr: Bilgisayar
MSI MAG COREFROZR AA13 WHITE 120mm ARGB Beyaz İşlemci Hava Soğutucu : Amazon.com.tr: Bilgisayar
amzn.eu
Son düzenleme:
SHERLOCKED
Başarılı
Sistemin amacı genel olarak oyun üzerine. Ha bir de bazen küçük ikinci bir monitörüm var; oyun oynarken bazen onu da bağlayıp video izliyorum, maksimum yapılan bu olacak.
MSI MAG COREFROZR AA13 WHITE 120mm ARGB Beyaz İşlemci Hava Soğutucu : Amazon.com.tr: Bilgisayaramzn.eu
Alma. Yetmez muhtemelen. Thermalright bak.
Var mı önerebileceğiniz model? İllaki sıvı soğutma olması mı gerekiyor.