kojirohyuga1905

Çalışkan
Selam.

Sapphire Nitro 7700 XT, Ryzen 5900X, MSI X570 Tomahawk Wi-Fi, Corsair RMx 750W, Corsair 2x16 GB CL16 DDR4 3600 MHz RGB, Phanteks P500A DRGB ve 980 Pro 1 TB mevcut.

Hepsiburada üzerinden 10 taksitle 9800x3D ve 12 taksitle Sapphire Pulse 9070 XT satın aldım. En azından sistemi güncelleyebilmek için şimdilik anakart ve RAM almam gerekiyor. Sonrasında tamamen güncelleyeceğim. Anakart ve RAM için tavsiye ve görüşlerinizi rica ediyorum.

Hazır 10 veya 12 taksit seçenekleri varken almışken uzun bir süre güncelleme gerektirmeyecek şekilde en iyilerini almak istiyorum. 9800x3D ve 9070 XT akşam üstü elime ulaştı. Şu an için bana sağlam bir anakart ve RAM lazım ki parçaları değiştirebileyim. Akabinde SSD, kasa ve PSU durumlarını da çözeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum anakart olarak;

Asus bu modelleri buldum. Bunun dışında Gigabyte X870E Aorus Elite modelini de tavsiye ediyorlar. Sen ne düşünüyorsun bu modellerle ilgili.

RAM konusunda da XPG Lancer, Corsair Dominator, Patriot Viper Venom, Corsair Vengeance, Lexar Ares ve Thor, Gskill Trident Z Neo ve Silver, KLEVV Cras V vs... markalar mevcut.

İlk olarak anakart konusunda tamamen karar verip akabinde RAM seçimi yapmak daha doğru geliyor. Öneri ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Bu arada saçma sapan fiyatlar olmadığı taktirde özellikle RAM fiyatlarından bahsediyorum sistemi uzun süreli olarak upgrade edeceğim için anakart konusunda bütçeyi esnek düşünüyorum. @Ayhan Dönmez , @LH44 , @Eagles

Dostum anakart olarak;

Asus bu modelleri buldum. Bunun dışında Gigabyte X870E Aorus Elite modelini de tavsiye ediyorlar. Sen ne düşünüyorsun bu modellerle ilgili.

RAM konusunda da XPG Lancer, Corsair Dominator, Patriot Viper Venom, Corsair Vengeance, Lexar Ares ve Thor, Gskill Trident Z Neo ve Silver, KLEVV Cras V vs... markalar mevcut.

İlk olarak anakart konusunda tamamen karar verip akabinde RAM seçimi yapmak daha doğru geliyor. Öneri ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Bu arada saçma sapan fiyatlar olmadığı taktirde özellikle RAM fiyatlarından bahsediyorum sistemi uzun süreli olarak upgrade edeceğim için anakart konusunda bütçeyi esnek düşünüyorum. @Ayhan Dönmez , @LH44 , @Eagles
Anakartta bu kadar çıkıyorsanız şuna bakın: https://amzn.eu/d/bVNHkYn

ROG X870E-E'nin fiyatı iyiymiş bu arada. @Ayhan Dönmez

RAM'in markası önemli değil içindeki çip önemli.
1x16 ve 1x32 kitlerin en iyisi Hynix A-die. 1x24 kitlerin revize M-die.

Uyuyorsa 1. öncelik Tachy olmalı. Uymuyorsa X870E-E bakılabilir.

Apex'in fiyatı uçtu yine.

Kablolamasını şimdi gördüm beyaz yanda bence uyuyor arkada değilmiş. Hepinizi yanılttım kusura bakmayın.
1763144749567.webp

Anakartta bu kadar çıkıyorsanız şuna bakın: https://amzn.eu/d/bVNHkYn

ROG X870E-E'nin fiyatı iyiymiş bu arada. @Ayhan Dönmez

RAM'in markası önemli değil içindeki çip önemli.
1x16 ve 1x32 kitlerin en iyisi Hynix A-die. 1x24 kitlerin revize M-die.
Apex fiyatı uysa sıralaman nasıl olurdu dostum?

Apex, Tachy ve X870E-E mi olurdu? Bir de bunların farkları ney?

Sistemim;

Sapphire Nitro 7700 XT, Ryzen 5900X, MSI X570 Tomahawk Wi-Fi, Corsair RMx 750W, Corsair 2x16 GB CL16 DDR4 3600 MHz RGB, Phanteks P500A DRGB ve 980 Pro 1 TB mevcut.

Hepsiburada üzerinden 10 taksitle 9800x3D ve 12 taksitle Sapphire Pulse 9070 XT satın aldım.

Hazır güncelleme yaparken almışken en üst anakartlardan alıp aynı şekilde RAM konusunda da öyle yapacaktım fakat fiyatlar aşırı uçmuş. En azından taksitli bir şekilde onu da 32 veya 64 olarak güncellersem 4-5 sene ancak ekran kartı güncellerim diye düşünüyorum.

Sırasıyla monitör, SSD, kasa ve PSU olarak güncellemeyi tamamlamayı düşünüyorum.

Apex fiyatı uysa sıralaman nasıl olurdu dostum?

Apex, Tachy ve X870E-E mi olurdu? Bir de bunların farkları ney?
Evet, sıralamam o olurdu.

Apex ve Tachy'nin 1 DPC yani 2 RAM slotu olmasından kaynaklı başta RAM OC olmak üzere avantajları var.
Tachy 10 layer fakat Apex 8 layer buna rağmen Asus'un NitroPath tasarımı bunu tolore ediyor.
Screenshot_20251114_230709_Samsung Internet.webp

X870E-E'nin şuan fiyat avantajı var sadece. Apex veya Tachy dengi denemez pek.

Son düzenleme: