Ryzen 7 9800X3D, RX 9070 XT ve Raijinitek Cratos 850W model PSU kullanıyorum. Bilgisayar şu sıralar oyun oynarken bir anda çok ses çıkarıyor ve 2 dakika sonra kapanıyor. Ses çıkarmaya başladıktan sonra hemen OCCT giriyorum acaba hangisinin sıcaklığı yükseldi de kapatıyor kendini diye. Ekran kartı ve CPU normal sıcaklıklarda seyrederken bir anda bilgisayar kapanıyor. Bu hafta 5 kez yaşadım ne yapacagımı bilmiyorum. Yeni bir PSU'ya mı geçmeliyim ya da sistemi toplarken bir şeyi yanlış mı yaptım bilmiyorum.
Önerileriniz ve görüşleriniz için şimdiden minnettarım.
CPU ve GPU, sizin sisteminiz akım korumalı priz yüzünden kapanıyor olabilir, yeterli gücü aktaramıyorsa PSU korumaya geçiyordur, bir süre direkt duvar prizinden kullanın.
CPU ve GPU, sizin sisteminiz akım korumalı priz yüzünden kapanıyor olabilir, yeterli gücü aktaramıyorsa PSU korumaya geçiyordur, bir süre direkt duvar prizinden kullanın.
Fan arttırması bir şey ifade etmez GPU ile hotspot ısı farkı 45 derece, ayrıca sistemi kart kapatmaz, kendi devre dışı kalır siyah ekrana düşer, en azından ben GPU'nun sistem kapatma komutu verdiğini hiç görmedim.
Fan arttırması bir şey ifade etmez GPU ile hotspot ısı farkı 45 derece, ayrıca sistemi kart kapatmaz, kendi devre dışı kalır siyah ekrana düşer, en azından ben GPU'nun sistem kapatma komutu verdiğini hiç görmedim.
Bence gönderin, işlemci de 90 derece olmuş, 95'i görüyorsa oda kapanma sebebi.
1. Kapanma ihtimali o, 2. Akım korumalı priz, onlara dikkat edin ama kartın GPU ve hotspot farkı 25 dereceye kadar ideal, sizde 45 derece hiç normal değil.
Ekran kartına OC yaptım dediniz sanırım, onu sıfırladığınıza emin misiniz?
1. Kapanma ihtimali o, 2. Akım korumalı priz, onlara dikkat edin ama kartın GPU ve hotspot farkı 25 dereceye kadar ideal, sizde 45 derece hiç normal değil.
Ekran kartına OC yaptım dediniz sanırım, onu sıfırladığınıza emin misiniz?